lördag 9 mars 2013

How is it suppose to be?

Äntligen har jag fått lägga vantarna på de nya Distress Paints från Ranger. Jag har tittat på filmer där Tim Holtz demar dem på CHA, och jag såg verkligen fram emot att få testa dem.

Distress Paint är en väldigt lättflytande akrylfärg, som man kan skapa marmoreffekt med om man sprayar på vatten innan den torkar. Den torkar permanent som alla akrylfärg gör, men den skapar ingen struktur på pappret (man känner den knappt) som vanlig akrylfärg gör. Färgen var kul att skapa en bakgrund med. Sen gäller det bara att bestämma sig för att sluta spraya vatten och låta färgen rinna.... kanske lättare sagt än gjort, när det är så kul. :)


Det blev en Art Journal med ett citat som går att applicera på många saker här i livet, så även skapandet. Tänk på det när du gör en Art Journal - ibland kanske det inte blir som man tänkt från början, men det blir bra ändå. :)


Det är ju tutorial-vecka här i bloggen, så jag tänkte att ni kunde få följa med då jag skapar denna Art Journal. Hoppas du gillar det. :)


Vanlig akrylfärg är svår att stämpla med, och om man lyckas så blir stämpelmotivet sällan så detaljerat. Jag ville testa att stämpla med Distress Paints (i färgen Picket Fence - vit), och jag måste säga att det funkade alldeles utmärkt. :) Visst den vita färgen kanske inte blev så stark, men det blev fint detaljerat och det syns ändå bra. 


Visst är det underbara färger? Den gula Mustard Seed mot det vita från texture paste och den rosa från Kaiser Craft stämpeln och Picket Raspberry. :) Många lager-på-lager. Härligt! :)


Inga kommentarer: