fredag 22 mars 2013

Canvas tavla med många foton...

Under helgen i Linköping så gjorde jag och Kattiz ett gemensamt bord där vi kunde pyssla och visa lite produkter. Det var första gången som vi åkte dit utan barnen så jag passade på att leka lite. Och det blev lite gjort, två canvas tavlor, en layout och en art journal sida. Så nu har jag lite att blogga framöver :)

Börjar med en canvas tavla som är i storleken 20x60 cm. Jättehärligt format. Vi börjar få lite tomt på dem då leverantören inte skickade alla vi beställde men vi ska påminna dem.

Jag började med att grunda med papper. Jag utgick från ett paper pad från Prima- Rosarian och rev papprerna i mindre bitar och limmade på dem med Decopagelim, både bakom pappret och framför. Sedan när jag jämförde det mönstrade pappret med fotorna så passade inte sonens blåa klädr alls med färgskalan på det mönstrade pappret. Så då fick jag göra lite whitewash - dvs ta lite gesso och blanda det med vatten och strycka det både hör och där.

Sedan när det hade torkat så har jag skapat lite djup med hjälp av svart gesso och blå inka-gold genom en stencil. Jag har även stämplat med lite stämplar - jag passade på att låna lite stämplar från Kattiz dvs K-Designs stämplar. Eftersom jag inte visste om det skulle bli fler lager så valde jag att stämpla med svart Archival Ink eftersom den är vattenfast.


Fotorna valde jag att klippa ut så att det bara var sonen som framhävdes. Kugghjuelen är en Tim Holtz die och det är vanlig cardstock som har fått grå/svart Inka-gold på sig för att passa in i färgskalan.
Jag valde att koncentrera fotorna i varsitt hörn för att det skulle vara mer vänligt för ögonen att titta. Nu råkade även fotorna vara i samma färgskala alla då det är från Paris-resan förra året och då vi bara hade handbagage så var det inte så stor variation på kläderna :)

Bokstäverna är lite roliga. I grunden är det gröna glittriga stickers men de har fått massor av blå färg från två olika nyanser av Inka-gold samt en skvätt silver också.
Om någon vecka får ni se tavlan jag gjorde till dottern.

Inga kommentarer: