söndag 10 mars 2013

Ett kuvertalbum

Jag tänkte avsluta veckans tutorialtema med ett litet minialbum gjort av kuvert. Hur stort det blir beror förstås på storleken på kuverten. :)  Jag har använt små minikuvert, i storlek C7. Detta är ett album man kan göra så stort man behöver, det är bara att lägga till fler kuvert. Jag har använt 4 st.
Jag skar till papper i tre olika färger, ett att ha på insidan (Large hexagon) och ett på utsidan (Decaf Vintage ) och ett som tag's (Woodgrain). Alla kanter är chalkade med Primas "strykjärn".


Kuverten ska du öppna fliken på och klistra på utsidan av nästa kuvert, så de sitter ihop såhär: 
 
Klistra fast pappren på utsidan och på insidan. Jag använder dubbelhäftande tejp. Mitt på arken på insidan har jag stansat ett tumgrepp, med en 1" stans, för att det ska vara enkelt att ta ut tag'sen (som man kan göra lite vad man vill med. Sätta foton på barnen, en händelse, skriva härliga citat, eller något helt annat, kanske.) I varje tag sitter en bit organzaband, som är fasthäftat med TH's tiny attacher, som har små minihäftklamrar.  
Jag har använt rubons från flera olika ark för att dekorera mitt album. Det kan vara lite svårt att bygga ut det förmycket om det ska gå att fälla ihop. Även utsidan fick lite rubon dekorationer.
 
 
Hopfällt ser mitt lilla album ut såhär, som ett kuvert, faktiskt. :) Jag fäste locket med en gluedot.
 
En sak till tänkte jag passa på att visa. Mina rubons fastnade lite på fel ställe, från den bilden brevid den jag skulle ha och jag anväde de superbra suddgummit som finns för att ta bort just sånt som blir fel. Det syns inte på pappret, utan det gnider bara bort den glatta rubon-ytan. Titta här: Som magi! Tyvärr hittar jag dem inte i webshoppen, men jag såg förra helgen i Karlstad, att de finns i butiken.  
 
 
Jag hoppas att jag kan inspirera till att göra småalbum. De är ganska roliga att göra och går som sagt bra att göra i flera olika storlekar.. Och till alla tillfällen!
Ha en härlig helg!

2 kommentarer:

Chris_P sa...

Kul idé! Superfint!!

Chris_P sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.