torsdag 3 maj 2012

Min första She Art!!!

Ni har väl inte missat -  helgens event- Scrapbooking med hjärta där vi på Scrap-Perra är medarrangör tillsammans med Scrapgalen och Annelies & Mians Scrap & Pyssel och där jag ska få lyxen att gå 3 hela kurser! Först på lördagens går jag Ingvild Bolmes kurs och sen på söndagen är det först She Art med Christy Tomlinson och sedan på eftermiddagen är det Nathalie Kalbacks tur att få undervisa mig.

Så därför medan jag ägnade helgen åt bokföring så hade jag ju lite pauser och då passade jag på att titta igenom de onlinekurser jag har gått för Nat under vintern men även på ett antal Youtube klipp av Christy där hon visar bland annat She Art. Och jag blev lite sugen på att testa.

Så fram plockade jag en liten canvas tavla på 15x15 cm (som finns i shoppen) och grundade den med lite blad från en bok som jag tog från bokhyllan och satte fast den med mod podge.

När det hade torkat så ritade jag för hand en tjej på tavlan. Sedan började jag färglägga den med NeoColor II kritor och även lite Faber-Castells Artist Big Brush som vi har precis fått hem men inte fått upp i webshoppen. Och kan säga att de är väldigt lätt-användarvänliga. Tom vår dotter på 6 år har gjort redan 3!!! She Art tavlor. Den första ska jag visa här någon gång, har inte tagit bild på den just nu. De övriga två har hon gett bort i present...

Lång intro men här kommer min allra, allra första She Art tavla!!!. I botten finns både NeoColor och akrylfärg och även lite gesso. Solen har en blandning av NeoColor och Big Brush.


Stjärnorna är av modeling paste med hjälp av en stencil från Crafters Workshop (Punchinella, 12x12) och fått ett lager NeoColor på sig.


Jag har sedan rotat fram lite stämplar och rub-ons som kan ge lite blommor i gräset. Och det finns lite extra rub-ons här och där såsom hjärtan, skärpet på klänningen etc.

Jag har varit lite feg och vågar inte doodla alltför mycket och den är lite "kladdig" då jag uppenbarligen inte hade använt mod podge tillräckning mycket för att Big Brush pennorna skulle vara vattenfasta men det är bara att öva på. Och skulle det bli fullständig katastrof går det ju alltid att måla över med ett lager vit gesso!!! Men det kände jag att jag inte behövde göra i varje fall.

Nu ser jag fram emot alla kurser i helgen!!!

3 kommentarer:

Camilla - Bitz n picez sa...

Å vad kul att se Mia. Bra jobbat tycker jag. Du har alltså bara målat på underlaget och inte klippt papper och klistrat på?

Själv tycker jag att det inte gör något om det är kladdigt. Faktum är att det bör vara kladdigt.

Men det var väl så att du inte använt tillräckligt med Mod Podge för att det skulle gå att smeta ut Big Brush pennorna innan de blev vattenfasta?

Mia KL sa...

Tack, nej den här gången har jag bara målat och inte haft på papper. Problemet jag hade var inte att det inte gick att smeta ut utan snarare att pennorna aldrig torkade utan även efter ett tag när jag hade på vatten och pensel så kladdade det ut sig.

Camilla - Bitz n picez sa...

Vad märkligt. Det har jag inte råkat ut för. Men det ser bra ut ändå :)