onsdag 30 maj 2012

En She art-tavla

I början på månaden så var jag med på eventet "Scrapbooking med hjärtat", som Scrap-Perra var medarrangörer till. Det var ett fantastiskt roligt event och jag hoppas  verkligen att det kommer fler sådana hit till Stockholmstrakten! Och då måste du haka på, om du inte var med sist! Utvecklande och så fantastiskt inspirerande! Och det har ni väl sett i tidigare inlägg här i bloggen?!!

 Jag gick tre olika kurser, och alla tre var väldigt bra och lärorika - framförallt om man älskar färgprodukter. Den som inspirerade mig allra mest var dock Christy Tomlinsons "She art"-kurs. Den passade mig som handen i handsken och när jag kom hem gjorde jag flera canvastavlor med detta tema. Min 3,5-åring Aston slutar på småbarnsavdelningen snart och då ska hans fantastiska fröknar få varsin sån här tavla.

Jag letade fram en platt canvasduk i mina gömmor och gick sen loss med akrylfärger, vit gesso, bubbelplast, mesh och annat skoj!

När all bakgrundsfärg torkat så började jag klippa ut ansiktet, armarna och benen ur gamla bokpapper och målade dessa med hudfärgad akrylfärg. Nästa gång ska jag dock blanda ut färgen med lite vatten, så den blir genomskinlig och släpper igenom boktexten.

Jag klippte till en topp och en kjol med de nya fantastiska Theresa Collinspapprena. Det bästa med denna konstform är att man kan använda spillbitar, men även de här paperpadsen i 6x6 tum är alldeles perfekta för kläderna! Alla papper fästs med decoupagelim eller Mod Podge, både under och över papprena. Det torkar och blir rätt hårt och genomskinligt, vilket gör att man sen kan skugga kläder och allt med Faber Castells Pitt Brush Pens. Om man målar och sen "suddar" med fingret direkt ovanpå decoupagelimmet så tonas färgen ut, men då den torkat så är den helt vattenfast.

Håret är målat med gul akrylfärg och sen ifyllt med en läcker penna man fick på kursen. På med lite blommor och fjärilar och gå loss med rubons och penna och doodla lite... Och när du är klar så lägger du ett lager decoupagelim eller Mod Podge ovanpå allt. Jag avslutade det hela med att sätta dit en knapp på blomman och en vit ros på skärpet för attt få lite dimension på tavlan.


Närbild på text, hår, ansikte och min "grungiga" bakgrund


Läckert med lager på lager!!

Jag hoppas att detta inspirerar dig att våga leka med färger. Jag är verkligen ingen konstnär - även om jag önskar att jag vore det, men har äntligen hittat nåt som får mig att leka loss och våga! Jag får till små konstverk som jag kan ge bort, varje tavla blir liksom unik! Och nu ska jag hitta mitt "språk" i denna konstform, det som är jag - som t.ex grungiga bakgrunder ;-)

Och så ber jag om ursäkt om det ibland blir konstiga mellanrum mm i inläggen, jag har haft "nya bloggergränssnittet" i ca en månad nu och inget funkar som det ska. Ber om ursäkt för det!
/Helene - webmosterhelene

Material:
Canvas (privat)
Papper: Theresa Collins "Spring Fling 6x6 paper pad"
Pennor - för skuggning: Faber Castell "Pitt Brush Pen"
Färg: Studio (gesso), Deco Art Acrylic Paint "Flesh" (hudfärgad akrylfärg), Mod Podge (lim)

Masker

2 kommentarer:

Camilla - Bitz n picez sa...

Otroligt härlig talva Helene! Älskar den.

Bente Fagerberg sa...

Denne var ju alldeles underbar helene!!! TFS!