fredag 9 augusti 2013

Hur stor är din hög med överblivna pappersbitar?

När jag skall ge bort eller skicka iväg ett kort är jag nästan aldrig förberedd.
Man kan ju fundera över varför det alltid blir så, julafton kommer ju alltid på julafton och min farmor fyller ju alltid på samma datum ;-) men så är det för mig!

Framsidor på kort
2 gånger om året brukar jag samla ihop alla överblivna restbitar av mönsterpapper och cardstock och göra stommar/basen till kort. Dels täcker det höstens kommande behov av olika kort och dels är det skönt att känna att högen av rest bitar blir använt till något vettigt och framför allt minskar.
För mig funkar det bra att ha en hög halvfärdiga kort liggandes. När det blir så att jag måste posta ett kort om 10 min, dekorerar jag det och sätter på en passande stämpel, klart! 


Insida kort
Den här typen av skapande kräver inte min fulla uppmärksamhet, det får bli som det blir. Inga krav!
Vissa kort blir inte bra och då väljer jag inte dem när jag tittar ut ett kort som skulle passa för det behovet vi har. En del åker ner i soporna när de legat där några år utan att bli valda.
Därför passar detta perfekt att göra, samtidigt som jag pysslar med mina barn. Jag pysslar gärna med dem men jag får inte ro att skapa"på riktigt" när de behöver hjälp med det ena och det andra...
Men kortstommar, det funkar faktiskt.


Framsidor på kort
Förutom pappers bitar så har jag en speciell plats för alla stumpar av band och snören. Rester av enstaka knappar och stickers lägger jag också ner där. Misslyckade mixed media projekt kan även de hamna där.


Insidor kort
Efter några timmar så är barnen glada och höstens kort skörd säkrad!
Hur stor är din hög med restbitar?

Vill du lära dig mer om hur du kan göra roliga kort jobbar vi med det på kurserna: Kortvikningar, grund och fortsättningskurs. Du hittar kursbeskrivningar här.

Hoppas att ni får en trevlig helg.

Happy Scrapping!

Therese
Inga kommentarer: