lördag 16 augusti 2014

Som på 1700-talet

Hej Hej!

Hoppas ni haft en bra vecka! Tillbaka på jobbet? Det är jag, funkar helt ok... njuter av kvällarna och drar ut på sommaren lite. :)


 Idag tänkte jag visa er en layout i en liten annan stil än förra veckan. Om det var väldigt sött förra veckan, så har jag en lite murrigare, jordigare och skitigare layout idag.

Förra sommaren seglade jag Tall Ship Race ombord på Ostindiefararen Götheborg. Det var två magiskt hårda veckor, och en underbar upplevelse. Ostindiefararen Götheborg är en replica av sin namne från 1738, så närmare än så här kommer man inte att segla som de gjorde på 1700-talet. Som sagt - magiskt! 


Jag började med ett papper från serien Knock on Wood - Fix från K-design i botten. Den här serien har verkligen den känslan som jag ville förmedla med min layout. :) Men för att skita ner pappret lite mer så tog jag modeling paste över en spräcklig mask. Jag smetade ut modeling pasten med en spatel för att får det ganska tunt.


När allt torkat drog jag med en stämpeldyna - Distress Ink Vintage Photo - lite slarvigt över hela sidan, och där det stack upp med modeling past blev det mer färg.


Här är en lite närbild på hur det blev med "det skitiga" pappret i botten, och modeling paste och stämpeldyna uppe på.

Pappret, i gult och svart, under det taggiga tygbandet är egentligen inget papper... utan kartongen från en stencil-förpackning från Finnabair/Prima. Prima är duktiga på att verkligen skapa snygga förpackningar som även går att skapa med. :)


Jag ville hålla mig till ganska mörka, dova färger - dels för att jag gillade den känslan, och för att det skulle kunna kännas lite äldre. Så jag dekorerade med tags, förpackningskartongen och ofärgat band. Men nått fattades...


... så, trots att jag hade tänkt att bara hålla mig till en dov färgskala, så råkade några turkosa blingstenar leta sig in på layouten...  vet inte riktigt hur det hände, men tja...brunt och turkost passar ju bra ihop, så de fick vara kvar. ;)


En sista närbild. Jag dekorerade även med pennspetsar från Tim Holtz, fäste allt med häftklamrar, dodlade med en svart penna och skitade ner foto-kanten med Distress ink Vintage photo.


Vad hittar ni på idag?
För mig blir det träning (surprise :), sen lite shopping, umgås med vänner, inget midnattslopp och avslutar dagen med barnvakt. Ha en bra dag! :)


Inga kommentarer: