lördag 31 maj 2014

Find your balance

Idag tänkte jag visa er en Art Journal om nått viktigt...


... den handlar om att hitta balans i de saker som engagerar mig.

Nu när jag tränar rätt så mkt, så måste jag verkligen tänka på att ta vilodagar. Det är så enormt kul att träna... men jag vet att det är viktigt att vila också, så det måste jag komma ihåg... Jag vet, kanske ett i-landsproblem men men... :)


Jag har skapat en bakgrund med en massa olika lager och struktur. Underst är det Liquitex Texture Gel - Blended Fibers genom en prickig Crafters Workshop mask. Sen lät jag Acrylic ink rinna över sidan. Jag använde mig av olika färger och jag lät de olika färgerna torka emellan, så att de inte skulle blandas. Acrylic ink torkar permanent, vilket gör att man kan behålla de olika klara färgerna i olika lager på lager. :)


Sen rev jag lite tissue paper från Tim Holtz med noter på och klistrade på med Mod Podge.... men när jag jobbat fram alla dessa härliga färger, och noter... så kände jag att det ändå blev lite mkt. ;)


Så jag smetade ut gesso över nästan hela sidan. :) Jag använde mig av en spatel, vilket gör att gesson hamnar mkt på det upphöjda. Det ger en lite annorlundare stil än om jag skulle lägga på den med tex en pensel. Kul att testa olika verktyg. :)


När det torkat så tog jag en strukturstämpel med text på, och svart stämpeldyna, och stämplade lite slarvigt över gesson... och då hamnade stämpel främst på de upphöjda prickarna. Kul effekt! :)

Sen klippte jag ut olika bilder ur en träningstidning och byggde upp sidan med balans ;). Jag doodlade runt bilderna och kanten på sidan för att jag gillar hur det blir. :)


Ha en bra balanserad dag nu, allihopa! :)


Inga kommentarer: