lördag 31 januari 2015

Bright love

God lördag på er! :)


Nu har jag äntligen skapat en layout igen. :) Denna gång med ett ljust stämingsfullt foto på två vänner då de testfotades före sin bröllopsfotografering. *love*


I grunden är det ett papper från Crate Papers - Love notes med text på. Gillar att det är mönster men ändå lugnt, typ... Jag la först på ett lager Clear Gesso för att skydda pappret, då jag visste att jag skulle ha på många olika lager av färg och kladd. Jag strök på det med ett plastkort, men behöll det inte jämnt... utan skapade struktur redan då.

Sen mistade jag med två olika mister i turkost och brunt, över två olika masker, sen på med Texture Paste över en tredje mask. Eftersom jag jobbade med Dylusions mister, som jag vet är vattenkänsliga, så jobbade jag med tekniken att misten skulle "blöda igenom" testure pasten på några ställen. Jag tycker att det ger en cool effekt. :)


Sen klistrade jag fast några pappersbitar från en gammal bok, och lite tissue paper, med modpodge så att det skulle se ut som att texten från bakgrundspappret syntes igenom, typ.. Och sen på med mer saker - cardstock border, wellpapp och några papperdekorationer. Dessa satte jag fast med dubbelhäftande tejp. Jag använde mig av två olika sätt att fästa på - modpodge och dubbelhäftande tejp, för att skapa olika struktur och känsla.

Sist tog jag en palettkniv och strök ut Texture Paste på några ställen över alltihopa. Kladd kladd!


... även över titel och dekorationer. Gillar när allt flyter ihop. :)


Här ser ni hur jag löst det då jag hade slut på T och E i dessa bokstäver. Till E använde jag en bakåtvänd 3:a, och T:et byggde jag ihop av några andra bokstäver.


Och, som vanligt, en sån där härlig texture-detalbild. Yum! :)



Hoppas ni får en härlig kreativ helg framför er!

fredag 30 januari 2015

Rött och grönt

Skönt med Fredag igen.
Vi har haft en ganska tuff vecka med en sjuk lilltjej. Men nu börjar det ordna upp sig igen, äntligen.


Papper från Heidi Swapp, infärgade med Frayed Burlap.
Som vanligt en ganska enkel design.

Motivet är ett 'gratis' motiv från designern Sureya från Deviant Art.


Färglagt med Copic:
Hud: E11-21-00-000-R11
Hår: E18-15-13-11
Grön: YG99-97-95-93-91
Hoppas Ni får en skön och mysig helg!!

torsdag 29 januari 2015

Behåll Fokus!


När jag har ett foto att jobba med som verkligen är bra, vackert eller spännande så vill jag gärna låta fotot tala för sig självt. Då behövs inte så mycket färg, textur eller dekorering. Lägger man till för mycket av det liksom ”drunknar” kortet och försvinner ur fokus helt.


Här tycker jag att spelet mellan ljus och skugga är rätt så coolt och spännande på fotot och valde att skala bort många av de lager jag kanske annars skulle ha lagt till på sidan.

De mönstrade papper som jag använt är från Websters pages, Hello World och Summer Fun. Inspiration till just denna färgkobination av turkost och grått kommer från en av mina duktiga kursdeltagare, tack Lena! Färgen grått finns definitivt med på min färgpalett framöver…


Blingstenara kommer från Glitz och washi tape från My minds eye, Record it all, All things chalk.
Jag valde att stansa ut svarta stjärnor från cardstock till dekorering då de ger en fin kontrast med sina spetsar mot det mönstrade papperets runda former. Lite trasslig sytråd busade till det hela.


Jag har utgått från en av skisserna som finns med på kursen 3 snabba Lo HT-14, under Mars VT-15 kommer det en helt ny variant av kursen. Den kommer då att heta 3 snabba Lo VT-15. Du kommer att kunna anmäla dig inom kort.

Kurs info finns här.

Happy Scrapping!

Therese

onsdag 28 januari 2015

Idag borde ni se...

en vecka från mig men då jag har just nu motgångar med allt som avser teknik här hemma så har jag inte kunnat skriva ut fotona ordentligt. Jag har redigerat färdigt dem men kunde skriva ut 4 kort bra men sen började det bli suddiga och jag orkar bara inte bråka med tekniken.... så det får bli nästa vecka istället. Jag får fixa det där under helgen så kanske jag har mer tålamod :)

Jag vill bara ta ett tillfälle och påminna om att jag har skapat två stycket tutorials för hur jag jobbar med foton i Photoscape. Det är ett gratisprogram som är enkelt att ladda ner. All info hittar du i följande blogginlägg

Ladda ner Photoscape och göra kollage

Redigera foton i Photoscape

Det finns även möjlighet att redigera många foton exempelvis med autonivåer, autokontrast och motljus om du går in på Massredigera.

Jag spar sedan ner alla bilder och döper om dem till V3 innebandy etc för att lätt veta vilken vecka de tillhör. Och sen om jag ska skicka iväg dem på framkallning så spar jag ner dem i en egen mapp som jag döper till Att skriva ut under resp vecka för att lätt hitta dem.

Vad är ditt bästa tips för att hantera foton?


tisdag 27 januari 2015

Lila, svart och vitt med BoBunnys Altitude

Jag fortsätter jobba med BoBunnys produkter som Scrap-Perra har i sin shop!
De är så fina! Denna vecka visar jag en layout med papper och dekos från serien Altitude.


Bakgrundspappret heter Blizzard. Jag skar av några millimeter på varje sida, och fäste 
det på ett annat, mörkare papper (Altitude) som syns vagt där bakom.
Jag stänkte med svart mist för att förstärka mönstret på bakgrundspappret.


Jag hittade ett foto av äldsta sonen från julhelgen 2014. Han har en lila jacka vilket
matchar finfint med de mörklila och grå Altitude-papprena!
Övriga papper jag använt på layouten heter Altitude (både fram- och baksida) och Cozy.
Jag har också använt stickers från DETTA ark. Det är 12x12 tum stort
och innehåller massor av fina, matchande stickers samt bokstäver!


Bokstavsstickersena ser ni exempel på i titeln "En kylig promenad"
Orden En och promenad är skrivna med dem.
Jag har dekorerat med några små vimplar som jag klippte själv ur Altitude-papprena.
Jag har också använt knappar från DETTA kit.


Alla älskar väl BoBunny?!


måndag 26 januari 2015

Stockholm Scrap & Pearl

Bara lite drygt 3 månader kvar tills vi ses på Stockholm Scrap & Pearl som går av stapeln 24-26 april på Annexet. Skynda dig att anmäla dig innan det blir fullt. Länk till anmälan hittar du här Länk till anmälan:https://stockholmscrapandpearl.wordpress.com/anmalan-och-info-om-betalning-register-and-info-about-payment/. Ikväll kl 21.30 kommer arrangören även släppa vilka workshop och demos som kommer att erbjudas till er från oss butiker. Se facebookgruppen för Stockholm Scrap & Pearl och den informationen kommer även finnas på Stockholm Scrap & Pearls blogg.

Grattis kort igen...

måndag igen och jag ska visa ett ytterligare grattiskort - denna gång till en 11 årig kille. I övrigt så rullar det på och vi väntar in leverans, vi får se om den hinner komma i veckan eller nästa vecka. Vi behöver kontakta vår grossist innan leveransen går från USA så det beror på hur snabbt vi får svar.

Mitt inlägg idag visar återigen de härliga papprerna från Serendipity skapad av Dear Lizzy för American Craft. Jag valde turkosa toner och försöka matcha färgläggningen på mitt motiv. Jag har återigen använt mina Distress Markers och vattenpensel . Grattis-stämpeln är från Inkywings stämplar, ett härligt ark med massor av små perfekta ord och fraser. Stämpla md Archival Ink dyna. De bruna sträcken runt alla kanter är gjord med Distress Marker - penna, den har ju två uddar, en som är som penser och en som en vanlig penna som man kan skriva med.
Banner och den ovala är utstansade med olika dies. Smutsat ner alla kanter med Distress Ink dyna, med svag brun ton för att det inte ska ta över för mycket.

Tack för titten och ha en bra vecka.

söndag 25 januari 2015

Lucia 2014

Nu har vi äntligen två decimeter snö ute och nu börjar jag tycka det skulle passa fint med lucia och jul och sånt.. ;)  Men jag får väl nöja mig med mina foton från december som har kommit från framkallningen...

Mina barn är lite annorlunda. Min son ville vara tärna på lucia med glitter och ljus och min dotter ville fylla upp stjärngossarnas kör. Skönt att skolan är flexibel och barnen får göra som de önskar.

Här är en layout jag baserat helt på BoBunnys härliga serie Altitude. Papperet Blizzard till bakgrund, diecuts och Ephemeras - som är en salig blandning av dekorationer och papper som passar till serien. Jag hittar inte just dessa i shoppen, men det finns till andra serier.

Som en extra dekoration tog jag ett vanligt gem och fäste lite washitape i tre delar och klippte till dem som vimplar. Jag skrev som vanligt lite småvint, denna gången direkt på fotot med en vit penna.  


Jag ska ta tag i fler av julens bilder, så de kommer väl här så småningom. Bäst att passa på när inspirationen finns.. :) Ha en underbar söndag! 

lördag 24 januari 2015

Do something You've Never Done

Hej! :)


Nu har jag skapat en sån där peppande Art Journal igen. ;)

At the end of the day who you are is completely up to you. If you want something you have never had, you have to do something you have never done. Why not now listen to your inner voice? Your really can do whatever you want. 


I botten är det en sk "mop up page". En sida där jag kladdat av olika masker jag använt på andra projekt, färg som blivit över på en pallet när jag skapat, m.m.

Texten är från en mask, som jag lagt texture paste över.


För att framhäva texten, så att den syns över den aktiva bakgrunden, så drog jag med en distress dyna över den och klottrade runt den med en svart penna.

Ta da! :)


Och som vanligt, en närbild på alla härlighet. :) Yum!


Ha en lugn och skön dag ute i all snö som kommit. Så ses vi nästa lördag igen.

fredag 23 januari 2015

I kärlekens tecken...

Fredag igen - tänk hur fort veckorna rullar på.
Idag blir det ett kort i kärlekens tecken. Inte långt kvar till Alla hjärtans Dag.
v4a
Papper från Maja Design, infärgat med Distress Walnut Stain.
Dekorerat med blommor och bling.
v4b
Motivet är som sagt från Make it Crafty och färglagt med följande Copic:
Hud: E11-21-00-000-R20
Hår: E35-33-YR23-YR21
Klänning: V95-93-91-RV000
v4c 
Närbild på kortet.
Jag har jobbat mycket med lager på lager med många papper och med dies. Allt för att få det att se lite mer dekorerat och arbetat ut.
Hoppas Ni får en skön helg! Vi ses alldeles snart igen. :)

torsdag 22 januari 2015

Project Life i Foil Photo Pocket Page


Årets 1:a PL blir från nyårsafton och då skall det glittra och vara massor av guld och silver tycker jag...
Jag valde att använda en speciell plastficka från Becky Higgins där det ingår transparenta kort/overlays med guld motiv och texter. Dessa kort är lösa och går att flytta runt efter behov. I själva förpackningen finns 12 st 12x12 fickor i design A och D och det finns 1 kort med guldmotiv i varje plastficka, alltså 12 st kort. Det kändes väldigt lyxigt! Helt rätt till nyår och de övriga julhelgerna.


Jag valde att använda 2 kort på min sida, ett stort och ett litet. De övriga korten har jag gjort av cardstock och mönstrade papper från Teresa Collins, Tinsel and Company. Jag använde papper från blocket i 6x6 storlek. Stickers, bokstäver, brads och chipboard kommer också från Teresa Collins, Tinsel and Company samt Candy Cane Lane. Guld brads kommer från Simple Stories, Cozy Christmas.


Min Doilie som sitter under guld hjärtat är målat med Distress Paint i färgen Brushed Pewter. Pilen i kork kommer från American Crafts, DIY Shop. Jag har också skrivit min text med en brun penna från Becky Higgins, American Crafts.


På guld pilarna sitter blingstenar från Prima, Say it in Crystals och jag har dekorerat med cirklar och snöflinga från Pink Paislee, Merry & Bright Ephemera. Runt kanterna på vissa kort har jag lagt Stickles i färgen Platinum.


Information om kurser finner du här!

Happy scrapping!

Therese

onsdag 21 januari 2015

Vecka 2 2015 med Neapolitans Core Kit

Tänka sig att jag är fortfarande i fas trots att jag jobbar på annan ort i veckan... men det är mycket tack vare min selphy skrivare... måste köpa mer papper. Men var lugn, jag är inte helt i fas, har från vecka 38-nyår kvar att göra för 2014... har i princip redigerat färdigt foton för dessa veckor men ska skicka iväg den för framkallning faktiskt. Så min selphy får jobba med de veckor som jag ligger i närtid med. Förhoppningsvis kan jag hålla mig hyfsat i fas för 2015, vi får se....

Jag valde gröna toner på korten idag och då jag har alldeles för få stora kort så har jag jobbat mycket med 3x4 korten. Endast titelkortet är ett 4x6 kort och så har jag två st kollage i 4x6 och resten är småfoton. Det var mycket smått som jag ville ha med denna vecka.

För att skriva så små foton som jag har i alla 3x4 fickor så gör jag ett kollage med 4 st på ett 10x15 cm kort och klipper isär dem. Då får jag möjlighet att skriva text till korten också.

Och i de 4x6 fickor som jag använder 3x4 kort i så tejpar jag ihop dem på baksidan så att de inte glider omkring för mycket. På detta uppslag har jag även klippt ner mina 3x4 kort och lagt ett 3x4 PL-kort bakom som en fotomatta... detta för att få lite mer harmoni på korten men även för att använda en del PL-kort som jag aldrig annars kommer använda som har något motiv i mitten som inte passar mig.
 I övrigt är det lite stickers, datumstämpel och penna som dekorationer främst. Lite annat som jag har grävt fram från bordet fick komma med också men inte för arbetat, jag hinner inte med det just nu.
Hoppas att du hittar lite inspiration. Ha en bra onsdag och tack för titten.

tisdag 20 januari 2015

Tre kort med BoBunnys Altitude

Idag ska jag visa tre stilrena kort jag gjort med papper och dekorationer från BoBunnys serie Altitude.
Jag skar till alla tre kortstommarna ur ett och samma vita cardstock.


Jag gillar verkligen de lila och vinröda tonerna i den här pappersserien!
T.ex. det här fina vinröda med snöflingor som heter Altitude, precis som hela serien heter.
Bilden med kaffekoppen är klippt ur ett jättefint papper som heter Cozy


Nästa kort har ett jättefint mönstrat bakgrundspapper, och det är framsidan
på pappret Altitude.


Ihop med det pappret har jag matchat en stickers-bård med text samt två knappar.
Bården kommer från DET HÄR 12x12 tum stora stickers-arket,
och knapparna finns i DENNA förpackning.


Sist ut är detta kort!


Det vackra grå-vita pappret i bakgrunden på kortet är baksidan på Cozy.
Det randiga kommer från Studio Calico och heter Wonder Wheel.
Rutan med de kloka orden är klippt ur pappret Cozy.


Visst ser man att korten "hör ihop"?!



Ha en fortsatt underbar vecka!