tisdag 30 september 2014

1 2 3 4 5

Äntligen tisdag, och min tur att blogga!
Här kommer en layout i härliga färger, svart, vitt och råååååååsa!!! :-)


Bakgrundspappret är ett vanligt slätt, vitt cardstock.
Men det piffade jag till genom att spraya och stänka rosa mist på,
samt använda svart Distressdyna (Black Soot) ihop med en Tim Holtz-stencil som heter Dot Fade.


Jag har också "stämplat" några svarta ringar genom att måla med svart gesso 
på änden av en tom toarulle, och sedan trycka det mot pappret.

De mönsterpapper jag använt är Sketch från My Minds Eye samt
Kissing Booth och Wonder Wheel från Studio Calico. 


Dekorationerna jag använt är några av diecutsen från ett kit som du hittar HÄR!
Det kommer från My Minds Eyes serie Jubilee.


Vi syns om en vecka!
Medan ni väntar får ni kika på mina duktiga DT-kompisars alster under veckan!


måndag 29 september 2014

Måndag igen och lite trött efter helgen...

Först tack till tjejerna som anordnade LinköpingsScrap för att vi fick komma och tack alla kunder som kom och handlade och pratade med oss. Det är en sån energiboost att komma ut och träffa er kunder. Vi hade det jättekul!!!.

Denna vecka blir då lite annorlunda eftersom vi behöver då packa upp butiken idag. Beställningar som gjordes under helgen har vi försökt plocka men en del saker har tagit slut. Vi meddelar er så att ni kan bestämma vad ni vill göra.

Vi ska även försöka fylla på en del saker som har tagit slut.

Övrigt att veta är att nu börjar både makens och sonens innebandy-säsong. Det påverkar butiken på fredagar då sonen har tidig träning och maken är tränare så han stämplar ut redan vid 16 för att åka till posten och posta leveranser. Så på fredagar behöver beställningar vara gjorda och betalda senaste kl 14 för att ha en chans att komma iväg inför helgen, detta gäller leveranser med posten (under 1 kg). Över 1 kg går med DHL och dessa går på förmiddagen respektive dag. Kan vara bra att veta.

Nåja, tillbaka till mitt blogginlägg då... i helgen så har jag mellan kunderna suttit och pysslat och har börjat med att göra ett slags minialbum med hjälp av Heidi Swapps Memory File Album och det har varit HUR KUL SOM HELST!!! Så kul att jag tjatar på Perra om att vi ska göra en ny resa någonstans så att man får massor av bilder att gör ett album av. Detta då det är 34 albumblad i detta album så krävs det lite bilder. Det jag gör mitt album om är vår Skara Sommarlands-resa som vi gjorde med mina syskon och syskonbarn och min familj också då såklart.

I grunden är det bara albumet. Jag har lagt till lite färg med mister - Color Shine och Distress Spray Stain, stickers, overlays från Prima och band och ännu fler saker som jag säkert har glömt. Jag kommer med all sannolikhet gå tillbaka och dekorera ännu mera sen när jag har kommit igenom alla sidor men jag visar hur sidorna ser ut just nu. Håll tillgodo med massor av bilder :). Jag har gjort ungefär halva albumet så resten får ni se vid ett annat tillfälle.

Titeln är av olika Thickers i passande färger - jag börjar gilla de guldigt glittriga bokstäverna...
 Massor av lager med godsaker :)












I cirklarna nedan ser ni 3 olika stämpel-motiv - det är från Heidi Swapps nya stämpel med inbyggd stämpeldyna. Du byter ut motivet - det är lite meck att byta ut de men det går.
Jag har på ett par ställen kompletterat med mönstrat papper - dels en paper pad i 6x6 från Heidi Swapp så att det är liknande färger samt ett par 12x12 inch mönstrade papper. Jag har använt ett par dies och stansat ut lite olika banners som jag har använt för att dekorera upp sidorna. Man kan använda vad man vill så det är bara att rota i sina högar och se vad man har.

Ha en bra måndag och vecka och hoppas att ni hittar lite inspiration i bloggen.


söndag 28 september 2014

Träningsläger - Dubbel LO

Idag slår jag på stort och bjuder på en dubbel LO.  Jag tycker egentligen inte om att mista bakgrunden såhär, för cardstocken blir så bucklig och svår att fotografera.. Men nu behövdes det lite färgstänk så..  Som ni ser här när den är dubbel så valde jag att spegla sidorna, för att få en sammanhållning. 


Bilderna är från sommarens träningsläger där det kom ett tiotal tjejer i åldrarna 5-11 år från St. Petersburg. De var helt fenomenala i konståkning. En helt annan klass. Fast det är ju en helt annan kravnivå på deras träning och prestation i Ryssland, förstås..  

Den första sidan är på Bianca och Sofia. De fann varann direkt och hade en jätterolig vecka tillsammans både på och utanför isen. 


Alla papper kommer från MME's Jubilee och jag har färgat in kanterna med de ergonomiska chalksen från Prima (de är jättebra!), för att få lite skugga och djup i min LO.  I övrigt har jag använt ostduk, knappar, enameldots, korkstjärnor, en guldkamera, chalkskyltar och alfabet från Studio Calico.  

Tvillinglayouten är på hela gänget som var med på lägret. Jag har använt samma papper och dekorationer som på den första. Eftersom det var tänkt så.. Den stora skillnaden är ju titels stickers som kommer från Basic Grey. (Som självklart inte verkar finnas kvar.. :/) 



Jag vantrivs med min handstil. Den har ju varit så fin! Trots det försöker jag skriva mycket journaling för hand, eftersom handstilen är en del av mig och även den är ju en del av dokumentationen.

Jag önskar er en trevlig söndag!

lördag 27 september 2014

Födelsedagskort

Hej! :)


Idag tänkte jag bjuda på två glada födelsedagskort i mixed media-stil, som är skapade från samma cardstock.


Först mistade jag med Dylusions mist över två masker med prickar i olika storlekar.


Sen tog jag Texture Paste över en chevron-mask med lite slarvigt med en spatel.


När det hade torkat så droppade jag gul acrylic ink över hela sidan, och lät det rinna lite. Sen tog jag svart stämpeldyna och några bakgrundstämplar och "skitade ner" sidan  lite. :)


Sen skar jag till två kortbaser i färgad cardstock och skar ut fyrkanter av min mixed media-cardstock och klistrade dit.

Skuggade kanterna med lite Distress pad i samma färg som kortbasen, och stämplade lite mer.


Klistrade dit lite siffror - Tadaaa! :)


Vem säger att man inte kan få ett handgjort kort även om man inte fyller jämnt?


Bjuder på en härlig när bild också, med alla lager av struktur och olika medier. Love it! :)


Ha en härlig helg! :) Jag är på namngivningscermoni i Skåne. Vad hittar du på?

fredag 26 september 2014

Enkelt men tufft...

Idag blir det enkelt kort igen, men med ett lite tuffare mot motiv.
0
Papper från MME och October Afternoon.
Svart cardstock som fotomattor.
0 a
Motivet är färglagt med följande copic:
Hud: E13-11-21-00-000-R11
Hår: YR24-23-E33-31-YR21
Tröja/mössa: BG99-96-93-G21
Byxor: BV29-25-21
Skor: BV29-25-21/BG99-96-93/YR24-23-21
Motivet är fastsatt med 3D-kuddar.
Hoppas Ni får en skön helg.
Jag ser fram emot att supporta tre stycken av mina copic elever som ska examinera i ECCP.

0HEADER

torsdag 25 september 2014

Lo med Chalkboard papper från Prima


Svart, vitt och rosa tillsammans med lite glitter känns helt rätt för en tjej som har Monsters High som idoler just nu. Tufft men ändå lite gulligt.

Här har jag använt ett mönstrat papper från Primas serie, The Optimist tillsammans med några remsor tejp som bakgrund. Uppe på dessa har jag embossat på fri hand utan embossing dyna. Dekorations ramen kommer från My minds eye, som också har mycket chalkboard detaljer att dekorera med. Chipboard hjärtan  kommer från Studio Calico och chalk badge i mitten av den stora vita blomman kommer från American Craft, DIY Shop. Glittrande svarta blommor, enamel dots och brads kommer från Prima.


Vill man skapa egna papper, mönster och dekorationer med chalkboard effekt så finns det många olika kul tekniker att prova på!
Den 13/10 har vi en kurs, Lo med Chalkboard bakgrund, där vi gör egna chalkboard ytor med hjälp av olika spännande material.


Vill du se fler exempel på projekt med chalkboard, både Lo och Project Life så kan du titta på mina tidigare inlägg här: 18e September5e Juni15e Maj och 10e April.
Det kommer nya kurser med chalkboard och Project Life längre fram under terminen.
Just nu är det den 13/10 Lo med Chalkboard bakgrund som är aktuell. Information om övriga kurser finns här.

Happy scrapping!

Therese

onsdag 24 september 2014

Follow your heart, week 29!

Idag bjuder jag en vecka med härliga Aqua från Becky Higgins!
Det jag gillar lite extra är alla "words" på korten som jag tycker att jag har fått att stämma in på pricken i detta uppslag.
Vi har ju (om ni missat) flyttat ifrån södern hem till norrlandsskogarna nu i sommar, och det var inte det lättaste beslutet ska ni veta :) Men nu är det gjort och oj så vi trivs!!

Titelkortet är dekorerat med lite tårtpapper, ett 3*4 kort från aquakitet, stämpel "week" av Simple Stories Stamps och såklart epoxybubblorna som jag typ inte kan vara utan :)

Sedan är det sparsamt dekorerat då jag känner att kitet talar sitt eget fina språk. Har även gått lös lite på stickers från Simple Stories DIY Stickers Icons.

Det var mitt bidrag denna höstiga, burriga, mysiga onsdagsmorgon :)
Tack för titten, vi ses mer!