måndag 30 juni 2014

Om-målning av hall pågår...

eftersom det är så tråkigt väder med regnskurar, kallt och inte riktigt badväder så har vi påbörjat projekt att måla om hallen. Och på ett ställe har det varit en hylla och där vi har haft några foton stående men nu efter om-målning ville Perra att vi skulle ha en tavla där istället. Så dagens blogg-inlägg visar denna tavla.

Men först lite allmänt. Vi väntar in leverans av nya core-kit från American Craft. Jag tror inte de kom iväg i fredags eftersom jag inte har fått någon bekräftelse på trackingnr från DHL men då går leveransen idag och kommer till oss på onsdag. Det som kommer är då nya corekit från Maggie Holmes och Neopolitan och pärmar etc till dem. Vi fyller även på Aqua, Kiwi och 5th & Frolic.

Däremot kommer inte Value Kiten ännu då de är försenade. Vi ska även spana in lite annat som behöver fyllas på och är det något speciellt ni saknar så skicka gärna mail så beaktar vi det.

Vi närmar oss juli och under sista halvan av juli har vi semester men vi kommer ändå plocka och skicka ordrar åtminstone 1 ggn per vecka . Om det är bråttom med någon order så hör av er så försöker vi prioritera det.

Nu så tillbaka till min tavla... jag har lekt med de nya färgerna från Dina Wakley. Och de är krämigare de övriga akrylfärgerna vi har hemma och de är färgintensiva. Jag har använt Ruby, Turqouise och Lemon på denna tavla. Mestadels har jag rullat ut färgen med hjälp av en roller.

Sen har jag även stämplat med Archivals Ink dynor med mixed media stämplarna som Nathalie Kalbach har designat som vi även säljer i webshoppen. Och bara för att jag använde hennes stämplar så tog jag en av hennes stenciler från Stencil Girls också, den som jag tycker ser ut som ett tunnelbanesystem. Där sprayade jag med Postbox Red från Dylusion. Sen avslutade jag med att spraya lite Gold Lame från Heidi Swapps Color shine över hela tavlan. Kunde inte låta bli att dra lite gelatos runt kanterna också.








Nu får vi se om den passar på den väggen efter att vi har målat om dem... annars får jag hitta en annan plats i huset och sätta upp dem i . Så se till att njuta av dagen och denna härliga sommar.

söndag 29 juni 2014

En layout

Idag har jag använt mig av papper från EchoParks Captured Life. För det är ju det vi gör, eller hur? Fångar livets alla små ögonblick..

Här är det Christian som är hos optikern och utmanar hennes grundkunskaper. Av olika anledningar så fungerade det inte att använda datorn, som vanligt, när han skulle kolla synen. Optikern sken upp och skulle få använda den gamla metoden. Och Christian var så söt med de där konstiga glasögonen på näsan. :)

Först så mistade jag bakgrunden med vit dylusion genom en mask. Bakom fotot, sitter ett 4*6" kort, från samma serie, som jag har delat mitt itu, och kan då använda hela kortet ändå. Journalingtabs:sen är stickers, även dem från Captured Life. Lite blommor från prima, lite enamel dots och enkla cirklar med en journalingpenna.

Jag hoppas ni har fullt upp med sommaren och att ni kommer ihåg att ta kort även på det där vardagliga. Det där som är livet!  


lördag 28 juni 2014

Smooches

Hej hej! :)

Hoppas ni haft en härlig vecka.


Idag tänkte jag bjuda på en kladdig layout med många medier och en kindpuss från en fisk. ;) *smack!*


Bakgrunden har jag byggt upp med akrylic ink. Jag har droppat på cardstocken och mistat med vatten och låtit det rinna. Sen har jag låtit färgen torka innan jag la till en färg till så att de inte skulle blandas utan skapa lager på lager istället. Akrylic ink torkar nämligen permanent, så då går det att skapa denna effekt utan att färgerna blandas. 


Sen tog jag Liquitex Glass Beads gel och smetade ut över en prickig mask, över i stort sett hela bakgrunden. Den här gelen har ingen färg i sig, och torkar därför genomskinlig - så det skapar mest en härlig struktur. För att den skulle synas lite bättre så drog jag lite gesso över hela bakgrunden, med en palettkniv, och då fastnar det mest gesso där gelen sticker upp. 


Här ser lite av det jag pratar om, med gesson.

Layouten handlar om då vi köpte en stor heliumballong till en vän då han fyllde år. Vi blev alla som barn på nytt och ville fotas med den stora glänsande fisken. :)


Jag dekorerade med några söta canvas-stickers från Pink Paislee, genomskinliga bubblor från Epiphany Craft och en läcker ram från Studio Calico.

Sen doodlade jag lite med en svart penna, för att jag gillar den looken. ;)


Och till sist en yummy närbild! Love it! :)


Ha en bra fortsatt helg! :)


fredag 27 juni 2014

Monokromatiskt

♥ Hej Hej ♥
Idag tänkte jag visa ett roooosa kort för Er.
mono1
Just nu pågår ju den populära sommartävlingen här hos Scrap-Perra, och jag har passat på att göra lite inspiration till tävling nr 3; att skapa monokromatiskt.
Eftersom det är jag som hittat på den, så är det jag som bestämmer reglerna, he he :D
Och det får inte vara för svårt, då blir det inte roligt, utan andra färger är tillåtna - men i mycket begränsad skala. Hud och hår är givetvis tillåtna i andra färger, såsom mindre partier/mönster.
Men det ska tydligt framgå vilken färg Ni har i fokus.
mono2
Jag har använt rosa papper från Crate Papers Love Notes.
Och dekorerat enkelt med lite bling.
mono3
Motivet är färglagt med följande copic:
Hud: E11-21-00-000-R20-11
Hår, vänster: E29-57-55-53
Hår, höger: E49-47-44-43
Rosa: R85-83-81
Skugga: N4-2-0
Ses snart igen!
0HEADER

torsdag 26 juni 2014

Inspiration till sommartävling nr 10


På denna Lo har jag inspirerats av olika beskrivande sommar ord.
Även om jag inte är med i sommartävlingen, så tycker jag att det är jätteroligt att inspireras av och tolka de olika utmaningarna. Jag har spanat in några fler som såg mycket frestande ut, så det blir nog några till innan sommaren är slut. Du hittar alla tävlingar i forumet.


Jag har valt ordet Sol till titel, och de rosa bokstäverna kommer från Prima, jag har tolkat följande ord så här:
Vatten: bling, transparenta cirklar, vatten på mitt foto
Glass: isglass färger, gult, lime och rosa
Värmebölja: bling swirls i gult och lime
Blommor: blommor som dekoration
Solskydds creme: halvkladdig/suddig bakgrunds färg med mist, solskydds kläder på Tindra på fotot
Semester: semesterfoto


Jag har använt Dylusions mister i färgerna Dry martini, Lemon zest och Bubblegum pink tillsammans med Dylusions Ink Spray Pad på ett vitt cardstock. De stencils jag använt tillsammans med Ink Spray Pad kommer från TCW och Prima, stämplarna kommer från Tim Holtz. Om du vill veta mer om Ink Spray Pad kan du titta här.


Vill du inspireras mer så hittar du min tolkning av tävling nr 2 (utgå från en skiss) här.
Och min tolkning av tävling nr 5 (bingorad) här.
Nästa vecka provar jag en ny tävling, nr 9 ser spännande ut just nu… får se vad det blir.


Har du många mister hemma som du vill lära dig ytterligare en teknik med? Då kanske den nya kursen med Ink Spray Pad tekniker är något för dig.
Du hittar kommande datum för hösten här.

Happy Scrapping!


onsdag 25 juni 2014

Ooh la la, vecka 19!

Tiden rusar fram och i verkligheten är det ju faktiskt sommar ute nu men här har jag hunnit fram till min vecka 19 i min PL-pärm, VÅR med andra ord :)

Gumman hade sin avslutning på sin dans med Funkykidz så det var höjdpunkten denna vecka, såå himla skoj, superduktiga var dom allihopa. Och inför dansshowen så fick hon även klippa sig, då bestämde hon sig att hon ville se ut som Sanna Nielsen i håret :)
Sen så pryder Charlie upp nedersta sidan med sin "lilla" glass han valde när vi var och shoppade. En glassoman ut i fingerspetsarna är den lille mannen kan jag lova. Och vem kan klandra honom, 
glass ä ju gott :)

Har använt mig av Becky Higgins kit Spring hela denna vecka som jag tyckte passade som handen i hansken här! Superfint kit!

Ses om en vecka igen, må gott!