fredag 28 februari 2014

Project Life med Flea Market Mini Kit

Om jag hade problem med att göra ett uppslag med blåa project life kort så gick det mycket fortare med rosa kort :). Så jag kan lugnt säga att det är viktigt att känna för de kort man ska använda för det går såååå mycket fortare då.

Här ser ni hela uppslaget. Eftersom jag inte hade såå mycket foton dena vecka så har jag lite extra bara lite fina kort på uppslaget. Och jag har inte dekorerat sååå mycket, jag har använt washitejp, wood veneer, lite utstansade med hjälp av dies och en hel del stämplar.

Titelkortet har jag gjort med hjälp av en stämpel från Amy Tangerine.

Så det är viktigt att komma ihåg att det behöver inte vara dekorerat till max alla veckor utan man gör det man vill och hinner. Det är det som är såååå kul med Project Life.

Nästa vecka är det ny ordning i bloggen så då kommer ni hitta mig på måndag redan.

I helgen är det en pysselträff. Det är inte så många som ska komma så är det någon som vill hoppa på i sista minuten så går det jättebra.

torsdag 27 februari 2014

Minialbums kort till en 6 åring


Min dotter har fyllt 6 år och jag ville göra något mer än bara ett kort. Något som hon kunde pyssla lite med också… Så det blev en blandning mellan minialbum och kort. Det står Grattis och allt det där på 1 av de 5 tags som finns.


Tanken är att hon skall kunna sätta i några av sina fotografier om hon vill det.
Det finns förutom tags också några utvikbara sidor som gör att det blir mer spännande att titta i.


Alla mönster papper är från Prima serien, Delight Collection.
Front sidan är dekorerad med blommor som är vikta av ”reklam remsornas” vimplar från dessa papper. Se även mitt inlägg 13 feb där det finns fler blommor på en Lo. Blingstenarna är från Bo Bunny.


Vi har kurser i både enkla och mer avancerade minialbums vikningar som är en utmaning för de flesta.


En av de populäraste kurserna är Pop Up album som är på 5 gånger. Hör gärna av dig för att få information om när nästa minialbumskurs kommer att starta upp. Du hittar all kursinfo här.

Hoppas vi ses på Scrap-Perras träff på Lördag!

Happy Scrapping!

Therese










onsdag 26 februari 2014

Bröder, kärlek och stort tack!

Idag tänkte jag börja med att säga STORT TACK! Tack till Perra och Mia som låtit mig vara med i detta team i 2,5 år och tack till alla er som stöttat, peppar och gett kommentarer på mina alster genom åren. Efter nästan 2,5 år som DT hos Scrap-Perra är det nu dags för mig att ta mig vidare. Det har varit några riktigt härliga år, med det bästa team jag varit med i! Stort tack!

Jag avslutar i kärlekens tecken, ger er en kram tillsammans med mina fina söner! Och jag hoppas att det jag visat upp här i bloggen har varit inspirerande och glädjefullt att titta på!








Så, jag tackar återigen för mig och hoppas ni haft många härliga stunder då ni tittat på mina alster!
/Helene - webmosterhelene




tisdag 25 februari 2014

Färgglatt killkort

♥ Hejsan på Er ♥
Idag blir det ett färgstarkt killkort här i bloggen.
2014 8a
Papper från Echo Park samt Prima. Alla kanter distressade med Frayed Burlap.
Runt bilden har jag istället använt Tumbled Glass.
Som fotomattor har jag använt mörkbrun cardstock.
2014 8b

Jag har använt följande Copic:
Hud: E11-21-00-000-R20-11
Hår: E49-57-55-53
Grönt: G17-YG09-07-06-03
Blått: B99-97-95-93-91
Gräs: BG99-YG23-G24-G20

Det är färglagt på Perfect Colouring Paper.
Ha en skön start på veckan!
signatur

måndag 24 februari 2014

Veckans skiss v9

Några härliga bidrag kom förra veckan trots att det var en "kort" vecka - både i bloggen och på mailen.
Och denna gång så blev det Cilians kort som visas här i bloggen.


Och dags för en ny skiss och denna gång är det från Webmosterhelene som får inspirera er.
+
Du ska tolka skissen och du får vrida och vända på den så länge det syns att du har utgått från den. Du har till söndag kväll kl 23.55 att lägga in ditt bidrag i Inlikz nedan. Du bloggar i din blogg som vanlig och klistrar in länk i Inlinkz. Har du ingen blogg så går det bra att maila till miakl @ scrap-perra.se (utan mellanrum). Du har möjligheten att bli utvald att synas i vår blogg nästa vecka och även möjlighet att vinna ett utlottningspris i slutet av månaden. Och detta är sista veckan att vara med för februari.

Ha en bra måndag.

Måndag morgon och sportlov

God morgon!!

Då var det måndag igen och skillnaden denna vecka är att barnen har sportlov. Vi kommer försöka ta det lite lugnare men vi kommer att jobba, dock kan leveranstiderna vara lite längre än normalt.

Vi har mycket jobb över huvudtaget, en del nyheter har ännu inte hittat upp i webshop och ännu mer på ingång. Samtidigt så försöker vi förbereda oss för Annexet men vi är lite tagna på sängen över alla nya kunder som strömmar in, jättekul men svårt att förutse vad ni vill beställa.... Vi försöker fylla på det som tar slut men vi har över 10 000 artiklar så det kan ibland ta lite tid att se vad som behöver fyllas på. Hojta gärna till vad ni är intresserad av.

På onsdag säger vi hejdå till en kär DT medlem - Webmosterhelene lämnar oss. Det är sorgligt med dessa förändringar men å andra sidan har vi möjlighet att säga hej till nya medlemmar. Nästa vecka kommer Ulrika och Maria börja blogga och vi har ändrat om lite i blogglistan.

Denna vecka har vi en pysselträff den 1 mars hemma hos oss i gäststugan. Vi har totalt 18 platser men vi räknar inte med att det blir fullt då det är sportlov. Vi kör på även om det skulle bli få deltagare.

Ni har väl inte missat att vi har en cybercrop som pågår i forumet? 7 tävlingar och du har till på söndag att skapa och ladda upp. Alla kan delta.

Och vad tycker ni om vår nya uppfräschade webshop och logga? Vi har även ändrat om lite i bloggen och känner oss fram. Ni får jättegärna komma med synpunkter om det är någon färg som ser konstig ut, svårt att se etc.
Ha en bra vecka!!!

söndag 23 februari 2014

Längtar till sommaren!

Mina kvarvarande småbitar från BoBunnys vinterserie Woodland winter, passade bra till detta härliga sommarfoto. Det är maken och den minsta sonen som hyrde en kanot och gav sig ut på vattnet vid Jogersö, Oxelösund. En mycket härlig vacker och stor badplats, vid havet...



Fotot är utskrivet med en svart kant, som en färdig fotomatta. Titeln är ett Basic Gray alfabet och den enkla polaroidramen, denna med färdigstansad text, tycker jag ger ett bra fokus på motivet men ändå låter hela känslan av sommardagen vara kvar!

Jag antar att ni inte har missat den pågående cybercropen i forumet. Jag hoppas att ni hittar något att inspireras av och deltar i utmaningarna! Ni har ju en vecka till på er..

Ha en härlig söndag!

lördag 22 februari 2014

Ny garderob?

Trevlig lördag på er allihopa!


Idag har jag klippt och klistrat lite. Ibland är det kul att bara släppa loss och leka på. :)


När jag gör en sådan här bakgrund så brukar jag välja tre olika masker i tre olika färger. Jag jobbar med Deco Arts akrylfärg, och låter den torka innan nästa färglager, så att det inte blandas. På just den här sidan så blev det fyra masker och fyra färger...

Titeln spelar på att jag själv har "varit och shoppat" i min egna klädkammare, m a o hittat kläder jag inte kunnat använda på länge. Kul! :) Jag kanske inte har hittat lika konstiga klädkombinationer som den här tjejen, men det är roligt att prova sig tillbaka genom mina olika klädstilar sedan dryga 10 år tillbaka. Min klädstil har varierat lite kan man säga. :)


Tjejen har jag byggt upp genom att skapa ett collage från en modetidning, som jag klippt massor ur. Den här tjejen har fått en stor blomma som kjol, ett gult skärp, nya ögon och ett gäng accessoarer som halsband, handväska och hatt.

Ser ni skillnad på denna bild och slutresultatet? När detta hade torkat så doodlade jag med en svart och en vit penna för att göra henne ännu mer lekfull. Happy! :)


Att sätta dit nya ögon på tjejen skapar ett lite konstigt uttryck, och varför hon fick en sko som hatt vet jag inte riktigt.... men det är roligt. :)

Gillar även alla härliga färger i bakgrunden. 

Ha en bra dag!