onsdag 30 oktober 2013

Inspireras av Project life

Hej!
Jag satt med ett fotografi från Gröna Lund i somras, som jag ville ha med i mitt project life-album men scrappat som vanlig layout. Jag inspirerades av mina PL-kort jag hade till hans från Midnight Edition och härmade även formen med de rundade kanterna, då jag valde att runda av hörnen på ena sidan på fotot.

Jag började med att stänka ut gul mist på ett vitt cardstock, något jag tycker förhöjer alla alster ;-) Sedan tonade jag ner de gula och oranga tonerna på blommorna genom att stryka lite vit gesso över dom med fingret samt måla bokstäverna svarta (från egen gömma, de hade helt fel färg).

Jag rundade av hörnen på fotot och limmade fast det  på ett stort 4x6 inch kort. På så sätt känns det hela som en enhet och passar perfekt in i mitt PL-album. På med blommorna och lite text!

Jag tycker det är roligt med "vanliga" scrappade sidor i mitt PL-album, men scrappar de sidorna mycket enkelt. Dels för att de inte ska bli för tjocka och "bulkiga", dels för att de inte ska ta överhanden över de andra fotona och uppslagen.






Ha en bra dag! Skapa lugnt!
/Helene - webmosterhelene




tisdag 29 oktober 2013

Project Life...

Idag blir det ett Project Life uppslag ifrån mig här i bloggen
Jag älskar detta enkla sätt att dokumentera vardagen.
Och vi ska inte tala om hur mycket barnen uppskattar denna pärm, jag till och med sambon faktiskt. :)



Jag har använt lite olika teman på PL kort över lag.
Jag håller mig sällan till samma serie, utan blandar lite som det passar.
Däremot håller jag mig uteslutande till Beggy Higgings Project Life produkter, men det finns ju som Ni vet en uppsjö av varianter och märken. Och jag tror Perra o Mia har de flesta! :-)

Här har jag dessutom använt lite mindre insticksfickor.



Jag dekorerar inte speciellt mycket, utan försöker hålla det överlag ganska enkelt.
Allt för att jag ska orka fortsätta dokumentera hela vägen.

Hoppas Ni fått lite PL inspiration.

Alla PL produkter i hittar Ni HÄR i webshopen.

Ses snart igen.
Kram, Åsa

måndag 28 oktober 2013

Veckans skiss v44

Måndag och det är då dags för en ny skiss men först en tolkning från Catrin. Mer om henne hittar ni i hennes blogg. Tack alla för era fina tolkningar.
Denna gång så blir det en skiss från Dilorf.

Du gör som vanligt, hittar inspiration, det är ok att vrida och vända så länge det syns att ni har utgått från skissen. Det behöver inte vara ett foto utan även motiv är ok så kort eller kanske något altrat fungerar. Du bloggar som vanligt i din blogg och länkar in i Inlinkz nedan och då har du chansen att få vara utvald nästa vecka och är med i möjlighet att få ett hemligt paket vid månadens slut. Har du ingen blogg, maila ditt bidrag till miakl @ scrap-perra.se (utan mellanrum) så är du med ändå.

Måndag och höstlov

Vecka 44 och det innebär höstlov. Vi har bestämt att vi ska ha lite minisemester med barnen denna vecka. Just nu håller vi på att förbereda leverans av de beställningar som är gjorda och betalda till och med igår och på torsdag kommer vi att hantera de som har kommit och betalda till och med torsdag lunch.

Torsdag kväll packar vi ihop butiken för att ta oss till Göteborg i helgen där det är mässa. Hoppas att vi syns där.

Påminner om vårt Julmys den 7 december - anmälan sker genom köp i webshoppen.

Ha en bra vecka!!!

söndag 27 oktober 2013

Färdigscrappat papper

Therese visade här i veckan ett exempel på en snabb LO. Här kommer en annan variant.. :)

Jag har ett "färdigscrappat" papper som grund, från Simple Stories. Då går det snabbt, när det lixom redan är klart..  De två bingokorten kommer från samma serie.

Fotot är extra stort, 14x20 cm och det gör att det inte behövs så mycket dekorationer alls. Eftersom det är en väldigt nära bild, så såg det konstigt ut med massa blommor (jag provade, men satte aldrig fast dem) istället blev det små 3D stickers i nederkant på fotot. Från samma serie som pappret. Fotografiet satte jag kant i kant med pappret i högersidan, för det blir en lite annorlunda effekt än att pappret syns på alla sidor om fotot.

 
Rent. Snabbt och det är verkligen fotot som är i fokus!
 
Hur går det med era bidrag till hösttävlingen? Än finns det ett par dagar kvar innan det är dags för en ny. Jag önskar er en scrapfylld vecka.. :) 
 

lördag 26 oktober 2013

Doodling #4 - Zentagle Dangle

Så kommer nu den fjärde delen om mina doodle-tips...


... denna gång är det tekniken Zentangle Dangle som jag jobbat med. :)

Det är lite som det låter ... man doodlar små saker som hänger o dinglar, typ. 


Som bakgrund byggde jag upp en sida med spillbitar och mod podge. När det torkat gjorde jag en sk white wash över hela sidan. Då blandar jag gesso med vatten och målar på. Det ger ett lugnare intryck, än det röriga med alla spillbitar i olika färger.



En lite närbild på mina hängande doodlingar. :)

Ha en bra dag! :)


fredag 25 oktober 2013

Nya Pink Paislee....

Ibland blir man inspirerad av papprerna som man hittar och det blev jag denna gång med de nya papprerna från Pink Paislee - Hey Kid. Härliga färgglada papper med lite roliga detaljer som att det är utskurna motiv på vissa av papprerna. Det är 6 olika papper och några av papprerna går åt rosa, gult och rött medan andra är mer åt blått och mörkare färger.

På den här layouten har jag använt 3 olika papper. Först ett mönsterpapper i botten, bakom fotot hittar du ett annat papper och den är egentligen som cirklar som sitter ihopsatt och i mellanrummen så är det utskruret, syns knappt på min layout då jag har så mycket saker på den men ni ser lite på kanten på pappret. Det tredje pappret jag har använt är utklippta cirklar som jag har satt lite här och där.
I bakgrunden har jag haft på en Crafters Workshop stencil med små cirklar och Black Soot Distress ink pad, samt stämplat lite Tim Holtz stämplar med svart Archival Ink. Ni ser även lite splasar med Distress Stain - jag har använt 3 olika färger men det syns knappt bakom blommorna som är en blandning av blommor från Prima och Petaloo.
Detaljbild på ena hörnet, här ser ni att jag även har stämplat med Roller Doodle stämpel från Glitz, vi har fyllt på några sådana.
För att skapa olika lager har jag tagit en gammal doily som sticker fram upptill och nertill. Vi har fått hem nya från Bo Bunny som är mer naturfärgade inte lika vita som den här, får se om de hittar upp i webshoppen idag.
Ha en bra fredag och helg.

Snabb Lo på 30 min

Snart är det Halloween!


Halloween är något vi alltid firar stort hemma hos oss, små läskigt pynt, pumpor, spindlar och så förstås den tillhörande årliga fotograferingen. Den brukar ske strax innan vårat Halloween party startar upp, och därför bli något stressad... Det är svårt att stå still när man vet att strax kommer 30 kompisar inspringandes genom dörren. Med andra ord, jag är glad om det syns någon del av mina barn på fotot. Tittar de in i kameran är det bonus ;-)


Sådana fotografier vill jag inte lägga ner allt för mycket tid på att scrappa, då blir det en snabb Lo. För mig är det en sida som tar mindre än 1 tim att färdigställa.


Här firar vi min dotters 1:a Halloween och jag har samlat ihop rest bitar av färgmatchade mönsterpapper. En del är säkert 8-10 år gamla men funkar bra till detta ändå. Några väldigt enkla dekorationer får också fungera som titel, sen är det klart.


Varje termin gör jag en ny variant av kursen Snabba Lo, den är alltid mycket efterfrågad.
På kursen gör vi då 4 st snabba Lo som går att kombinera med varandra på olika sätt, varje termin får 4 st helt nya skisser/uppslag.
Gillar man att jobba på det här sättet kan man även boka in sig på tidigare terminers Snabba Lo kurser.

Du hittar kursbeskrivningar här.

Ha ett underbart höstlov och en riktigt läskig Halloween!

Happy Scrapping!


Therese







torsdag 24 oktober 2013

Ballerinaskrin

Fick ett gammalt Ballerina-smyckes-skrin av en väg vars dotter hade tröttnat på det.
Tror många av er kommer ihåg dessa, jag hade också en när jag var liten.
Ballerinan saknades med speldosan fungerade i alla fall...
Så självklart antog jag utmaningen i att altra den ;)
Här kommer några "före" bilder i alla fall...
 

 
Utsidan.
Jag klädde den med papper från Bo Bunny - Little Miss och spillbitar.

 
Lade lite Star Dust stickles på delar av mönstren i pappret, här på blommor och fjärilar.
En liten Prima dekoration är en av de få dekorationer jag använde utöver alla blommor.

 
Bytte ut lås och så klädde jag in den i MASSOR av blommor...

 
Insidan.
Mer papper från Bo Bunny, mängder av blommor och så satte jag tillbaka spegeln. Istället för Ballerinan blev det snurrande blommor.
 
 
Glossy Accent på pärlorna i pappret.

 
Och mer Stickles Stardust på blommorna.

 
Valde ju papper med omsorg ;) så lite uppmuntrande texter kom med i skrinet.
Och nu är det inget tråkig barnsmyckesskrin längre utan en blomsterprakt som pryder byrån i mitt sovrum ;) Mycket roligt att altra gamla fynd.

 
Kram Kattiz