torsdag 28 februari 2013

Psst psst...

Japp så lät det när jag gjorde dagens layout! :)
Har gjort en layout med Glits nya papper Uncharted Waters - Scallop och Waves.
Mister från Heidy Swapp och Mister Huey´s, Primas nya clearstamps från Engraver serien.
Och så blommor från KaiserCraft och Prima.




Jag har dekorerat med en liten Trinket och dragkedjelås från Prima. Resterade dekorationer är sånt som ligger hemma, knappar, läskburksflärp, maskeringstejp osv.


Den vita misten från Mister Huey´s är en favorit :)


Imorgon bär det av mot Karlstad för mig, hoppas få se er där :)

Kram Kattiz



onsdag 27 februari 2013

Tänk vad roligt det är att måla!

Hej svejs mitt i sportlovet för alla Stockholmare. Tja, vi har inte sportlov utan jobbar på som vanligt.... Och så har vi firat vår lilla nyblivna 2-åring i helgen. Därför så är mitt inlägg lite sent idag :) Men den som väntar på nåt gott....

Idag är det dags för en art journalsida, tänkte jag. Tidigare i veckan blev jag så inspirerad av en video av en underbar artist vid namn Tamara Laporte. Jag såg bara de första 2-3 minutrarna av filmen, gjorde min egen tolkning av hennes "journal prompt" som hette "Free falling" och när min sida var klar tittade jag klart på filmen :)

Här är min sida. Jag började med att rita upp ängeln med blyert. Målade all hudfärg med NeocolorII och sedan hudfärgad och vid akrylfärg. För att skugga har jag använt brun NeocolorII. Håret, vingar, klänning och skärp är målat med akrylfärger medan bakgrunden är målad i efterhand med två toner av rosa NeocolorII (en ljus i mitten och en mörkare runt kanterna). Skorna, pupiller och ögonfransarna är målade med svart Sharpiepenna. Det är enklare att rita små och tunna detaljer med en penna istället för att försöka måla med akrylfärg.

De grå skuggorna på vingarna är gjord med grå Faber Castell Pitt Big Brush Pens och prickar och high lights i håret är gjorda med vit FB Pitt Big Brush Pens.

Jag stämplar med svart vattenfast inkdyna, för att få den mjuka tonen på det stämplade har jag stämplat överskottet av färg på ett spillpapper och sen på uppslaget.  De vita strecken är gjorda med vit akrylfärg och wellpapp, enkelt att stämpla med! Och jag har även stänkt svart akrylfärg utblandat med vatten över hela sidan....

Eftersom NeocolorII-kritorna inte är vattenfasta så sprayar jag hela uppslaget med fixativspray, detta eftersom jag vill avsluta sidan med att stryka över Mod podge för att skydda sidorna. När fixativen torkat så stryker jag över Mod Podge med glitter i.

Eftersom det limmet med glitter i inte går att köpa i Sverige (än iaf) så har jag ett litet tips till dig. Häll vanlig Mod Podge i en liten burk och häll i lite löst glitter i limmet. Rör runt... Testa att måla på ett annat papper för att se om du är nöjd med mängden glitter i limmet, tillsätt mer glitter eller mer lim efter behov. När du är klar så stryker du glitterlimmet över sidan och låter det torka. Sätt ett lock på din burk och använd det nästa gång du vill göra en glittrande sida!!


Glöm inte de små vita prickarna i ögonen, de gör att ögonen får liv!!


Läckra lager av akrylfärger och NeocolorII....


Fina stämplade hörn!!!


Ha en fantastisk dag!
/Helene - webmosterhelene





tisdag 26 februari 2013

En hel del nyheter kom upp igår och en del idag...

så nu finns det massor av fina dekorationer från Prima, MASSOR av olika stenciler och nya papper från Echo Park och lite allt möjligt bös... så spana in webshoppen för att se allt det nya. Misstänker att en del kommer att gå åt i helgen när vi är i Karlstad så vill ni vara säker på att få något så gör en beställning senast imorgon kväll så ska vi plocka undan det. 

Sedan vill jag bara säga att vi har fått lite kort kursbeskrivning från Janna Werner så nu finns det kort info om alla kurser. Då de fortfarande håller på att ta fram bilder och beräknar materialåtgång så finns inte priserna klara, det hoppas vi blir klart inom 2 veckor. Men spana in hemsidan så hittar ni en hel del info.


Pion & Kraft...

♥ Hejsan alla pysslande vänner 


Idag är jag tillbaka till Magnolia motiven igen.
Dagens kort har dessutom Kraft Cardstock som bas. En stor personlig favorit!


Bakgrundspapprena är från Pion i lila/beiga toner, distressade med Walnut stain i kanterna.
Runt själva motivet har jag istället använt Tea Dye.
Är du nyfiken på hur jag dessutom får till den vita kanten så kan du se det HÄR i ett tidigare inlägg, där jag visar hur jag tar hjälp av min Spellbinders die.

Härliga Cherry Blooms och rosor som dekorationer.


Motivet är färglagt med Copics:
Hud: E11-21-00-000-R22-11
Hår: E49-57-55-53
Kläder: V95-93-91-RV000
Skor: E57-55
Blommor: R24-22-21
Blad: G99-85-20
Skugga: W5-3-2-0

Hoppas Mi inte missat Scrap-Perras fantastiska event Creative Moments i höst?!
Ska bli otroligt skojsigt!

♥ Hoppas vi ses där 

måndag 25 februari 2013

Måndag och sportlov!!!

God morgon! Jag sitter i en stuga och ska snart ut och åka slalom med min familj. Vi laddar upp batterierna inför tre mässor/träffar som vi har framöver. På fredag åker vi till Karlstad helgen efter är vi i Göteborg och sedan dags för Linköping.

Under dagen kommer lite nyheter upp (Anders har inte semester) så spana i webshoppen senare ikväll.

Medan vi är iväg så pågår en Sportlovstävling i forumet - hoppas att du spanar in den.

söndag 24 februari 2013

Bara EN öl..

Ja så var det ju. De skulle bara ta varsin öl innan maten, på midsommarafton.
Det blev en viss avundsjuka när Jonas ställde fram sin enlitersburk.. :) 


Eftersom dessa två hårda killar är ganska mjuka av sig, egentligen, valde jag att använda ett mönstrat papper fullt med doilies, från EP Everyday Eclectic. Jag har tonat ner mönstret lite med ett tunnt lager gesso. Bakom fotot har jag klippt isär hela arket med journalingcards och pusslat ihop till en fotomatta. Jag har skrivit lite text här och var kring fotot. Alla fina svarta prickar är glimmer glaze.
Jag har använt två olika thickers till titeln. Blommorna kommer från Prima. Två av hörnen har fått lite washitape i kraft.

lördag 23 februari 2013

Optical art

På internet finns det massor av inspiration. Det är bara att ge sig ut och surfa. I början av veckan hittade jag en länk, på facebook, till ett inspirerande youtube-klipp. Tack för tipset, Cina Bladh! :)



Klippet var en tutorial på "Optical Art". Jag skulle beskriva "Optical Art" som ett sätt att skapa en upplevelse av 3D på din sida, genom att doodla/klottra.

Jag gjorde lite min egna variant av hennes teknik. Hon börjar videon med att dra ett lite vågigt streck över hela sidan - jag lät mitt streck vandra lite mer än hennes, från övre vänstra hörnet till mitten av den högra sidan. Sen bygger man vidare med halvcirklar utifrån denna linje, för att försöka beskriva det enkelt. 

När jag såg hennes färdiga resultat så tänkte jag att det var en närbild på en massa daggmaskar, och det var vad jag försökte åstadkomma. Jag vet, kanske lite konstig tolkning, men men.... Jag ville ha mina "maskar" lite mer slingrigare än hennes, så de fick de bli. :)



När jag kände mig nöjd med mina "maskar" i svart/vitt, så målade jag i kanterna på dem med Neocolor. Neocolor är en krita som man kan lösa upp med vatten, och då få en akvarelliknande känsla. 

I och med att jag jobbar med ganska mkt vatten för att skapa skuggeffekten på mina "maskar" så blir pappret buckligt. Ett tips för att "sträcka ut" pappret igen är att limma fast, med Mod Podge, en heltäckande bit mönstrat papper/cardstock på baksidan av denna sida. Då blir pappret, i stort sett, platt igen och jag har början på en Art Journalsida på baksidan. :)

För tillfället säger jag att denna sida är färdig. Jag vet inte om jag kommer lägga till text eller någe mer färgkladd på den, eller bara låta den vara. För mig är detta vad Art Journal går ut på - att ha någonstans att våga testa olika tekniker. 

Hoppas ni ser det här som en inspiration till att testa en ny teknik, och det är precis vad en av Sportlovs-tävlingarna går ut på. Titta in i forumet för att vara med och tävla.