fredag 30 november 2012

Mera julkort!

Visar idag 3 st julkort som är gjorda med samma motiv men blir ändå olika. Grunden är ett julmotiv som jag har embossat med olika färger.

Först ut är med vit embossing. Embossat på kraft papper och stansat ut med en Spellbinders. Och sedan har jag bakom vit cardstock stansat ut en ram med en annan spellbinders. Mönstrat papper är från Glitz, har klippt ut flaggorna från pappret och häftat fast dem med Tim Holtz häftapparat med små häftklamrar på ett brunt band.
Ny blomma som vi har fått hem men ännu inte i webshop tillsammans med lite småknoppar och en magnolia die.

Nästa kort är med Maja Design julpapper och en guldfärgad embossingpulver istället. God Jul är utklippt från remsan på botten av pappret från Maja Design.
Rosor som har fått en dust med brun mist på sig likaså löven. Ost duk bakom tillsammans med spets och nätband.
Sista julkortet är även den med Maja Design papper. Här har jag embossat med Clear och sedan har jag mistat med Pearl från Tattered Angels. Dock blev det för väldigt flammigt så jag har lärt mig att det inte är den bästa kombinationen.
Även här är det remsan med God jul från Maja Design pappret. Här ser ni även den vita nejlikan som också är ny hos oss. Löven är utstansade med en minipunch från Nellie Snellie. Det är gjort i kraft papper och fått lite mist på sig.
Jag lyckades göra alla 3 korten under en kväll på ca 2 timmar. Det är snabbare än vad jag brukar göra ett kort på när jag målar ett stämplat motiv från början.

Jag har använt:
Mönstrat papper: Maja Design - Julen är här och Glitz - Joyueex Noel
Dekorationer: ostduk, rosor, nejlikor, doilie, spets, nätband, löv
Verktyg: Spellbinders die cirkel, Label 15 och Lacey Cirkles, nellie snellie löv punch, Primas "fotfil" för ruffa kanter, Tim Holtz häftapparat, Magnolia die Heartswirl, Tim Holtz Ink Blending Tool
Färger: Distress ink pad Stratted Straw och Walnut Stain. Zig penna, Tattered Angels mist - pearl och Heidi Swapp -Bronzer, embossingpulver

torsdag 29 november 2012

Gelatos och Pan Pastel

Här om kvällen var jag på tjänsteresa i Finland och var alldeles själv på hotellrummet på kvällen. Då roade jag mig på att titta på lite inspiration på Pinterest och ramlade då över några youtube filmer om Gelatos som jag ville testa. Då uppmanade Lillblomman mig att hitta lite inspiration om pan pastel och jag kunde ju inte låta den utmaningen gå till spillo... Så här kommer två kort som har blivit gjorda, en med gelatos och en med pan pastel.

Vi börjar först med pan pastel. Jag har använt en härlig stämpel från Hero Art, Snowflakes and Edges, en bit cardstock, Versamark (embossingdyna) och pan pastell.

Först så stämplar jag Versamark på cardstocken. När det är en så stor stämpel så har jag sett att det är enklare att göra pappersbiten lika stor som stämpeln och sedan låta stämpeln ligga på underlaget och ta cardstocken till stämpeln och trycka lätt över hela stämpeln så att det kommer "klet" över hela cardstocken. Du behöver inte göra något mer utan jag har sedan med hjälp av tillbehören till pan pastell med cirkulära rörelsen haft på pan pastel över hela cardstocken. Du upprepar så många gånger så att du är nöjd med färgnyansen. Jag valde att ha bara en färg men du kan lika gärna ha flera färger. Det lite mörkare är där stämpeln har haft på embossingdynan, där fastnar det mer
Så här blev det slutliga kortet. Innan jag gick vidare hade jag sprayat på lite fixativ.
Enkel röd/vit twine och en enkel god jul stämpel med Archival Ink. Med röd Staz on har jag stämplat lite extra småstjärnflingor här och där.

Nästa kort är med gelatos.

Där fungerar det inte bara med embossindynan utan där behöver man även ha på embossingpulver, jag valde clear (tro mig, jag har testat utan...) Så här är startkitet.
Här har jag börjat ha på gelatos över det embossade mönstret.
Här har jag börjat smeta ut gelatosen med mina fingrar.
Här är det utsmetat och jag har börjat torka bort med hushållspapper, där det mer vita syns. Det är det embossade och där fastnar då inte gelatosen.
Och även den här fick bli ett enkelt kort med twine och god jul stämpel. Den fastnade inte lika lätt eftersom det är embossat men det går att leva med.
Så ta fram både gelatos och pan pastel och skapa lite.


onsdag 28 november 2012

Jul, jul, jul.... Med Glitz såklart!

Men åh! Nu är november snart slut och detta är mitt sista juliga alster för i år (antar jag *s* Man vet aldrig om inspirationen för nåt mer jul kommer förstås....)

Jag blev riktigt riktigt glad då jag fick detta papper som påminner om en tomtesäck av Perra. Ibland kan såna papper som har "verkliga" motiv på vara svåra, men detta - det är sååååååå fint och passar verkligen perfekt till julfotografierna!

Jag har knöglat till papperskanterna på bakgrundspappret och sedan filat med Primas fotfil, för att få ett lite mer distressat utseende. Det randiga mönsterpappret fick sig en omgång med filen den med, på kanterna samt att jag färgade in kanterna med brun chalk. Kakservetterna är i två storlekar och jag knöglade ihop dom oxå och färgade in smått med chalken. Ja, allt fick chalk på sig - blomma, tags, band, rubrikruta osv. Tycker att det blir fint med chalkade kanter på jullayouter!!


Jag har blandat två tillverkare, mönsterpapper från Glitz och rutan med ordet julafton på kommer från Maja Design. Den rutan fick bli en del av rubriken, den lilla vimpeln med den franska texten på är utklippt från Glitz tillverkarremsa - ni vet den man skär bort då man skapar :)


Två tas med fina bandrosetter.... För att busa till det har jag ritat ojämna streck runt alla papper.


Majas bokstavspapper innehåller fina siffror, perfekt för sidan!!!


Material:
Papper: Glitz "Joyex Nöel - Banner" (säckvävspapper), Glitz "Joyex Nöel - Stripe" (randigt papper), Maja Design "Julen är här - Klippark" (ordet julafton), Maja Design "Julen är här - Klippark bokstäver" (siffror)
Dekorationer: KaiserCraft "Paper blooms" (blomma), kakservetter (15 cm, 20 cm), band, tags*
Färg: Prima Ingvild Bolme fluid chalk "Dark rust"

*privat

tisdag 27 november 2012

Juldekoration...

November lider redan mot sitt slut (jisses vad tiden går fort) och så gör då också jultemat vi haft här i bloggen under denna månad.
Jag väljer att avsluta mina julalster med en juldekoration. Kanske för granen eller hängandes i fönstret.

Stämpeln är från K-Design.

Jag har använt Glitz Joyeux Noel - Floral, skurit det i tre bitar i storleken 7x30 cm.
Sedan har jag använt en kantstans på ena långsidan, innan jag bigat hela vägen med ca 1,5 cm mellanrum.

Sen är det bara att klistra ihop alla ändarna i varandra, så att det blir en rund cirkel, och trycka ihop den så den blir platt som på bilden.
Innan jag dekorerar och limmar ihop den så ser jag till att fästa ett bomullsgarn underst, så den går att hänga upp.

Förutom Glitz har jag dekorerat enkelt med en Doily och så har jag stansat ut en scalloped cirkel med en Spellbinders Die. Ni har väl inte missat att Perra har Adventspris på Spellbinders just nu??!


Motivet är en gammal Magnolia stämpel ur privata gömman,
men den är färglagd med Distress Markers på 200 gr akvarellpapper.
Jag har använt färgerna: Vintage Photo, Tea Dye, Wild Honey, Scattered Straw och Pumice Stone.

-----------

För de som är nyfikna på färgläggning med Distress Markers så kommer jag ha en liten demo nu på lördag på Scrap-Perras Julträff.
Kom gärna förbi och kika och ställ frågor, så ska jag försöka svara och visa så gott jag kan. :0)

För Ni kommer väl på lördag?!!

Kram Åsa

måndag 26 november 2012

Måndag!

Nu är det en härlig gråtrist måndag igen! När kommer snön? Vi har kämpat på att få lite julstämning hos Scrap-Perra men vi hoppas på att vädergudarna hjälper till lite!!

Vi har fått in lite nyheter som kommer upp i webshopen under dagen tex serien Farm girl från October Afternoon, vi har också fyllt på med både nya och gamla Spellbinders.

Vi har också fått in de nya Distress Stain de ligger redan upp i webshopen. Så nu finns det totalt 52 olika färger!!! Hur många har du?


Vi har också fått hem massor av små rosor, prästkragar, löv och cherry blooms, en del finns i webshoppen redan men några nya blomsorter kräver fotografering... jobbar på så fort vi kan.

Denna vecka kommer vi på fredag lunch att packa ihop butiken inför vår träff på lördag! Några platser kvar så om du inte är anmäld så hör av dig.

Vill även passa på att ge lite "reklam" till vår Adventskalender. Igår så släppte vi första luckan och det är en tävling som pågår till söndag kväll. All info finns i forumet här.
Och för att fira lite advent så kommer vi ha erbjudande som räcker en vecka och denna vecka är det på Spellbinders. Så Spellbinders som kostar 225 kr i normalpris kostar denna vecka 199 kr. Rabatten kommer vara avdragen i webshoppen  - finns under kategorin Adventskalender!! Även om vi har fyltl på så vänta inte för länge med att beställa just din favorit.

Lite nyheter kring kurserna som Therese håller i Upplands Väsby.



Nu närmar sig advent och första datumet med Julmys den 12/12 blev snabbt fullbokad och därför lägger vi in ytterligare ett datum med denna kurs. Det nyinsatta Julmys datumet blir den 10/12 och du är välkommen att anmäla dig!
Vi har också lagt in en helt ny kurs: Shabby chic jul Lo 2, 2012. En grupp har redan hunnit gå den, extra datum för denna kurs är Torsdag 6/12!
Shabby chic jul Lo 2, 2012 är en kurs där vi jobbar med ett färdig designat kit som innehåller allt material du behöver till din scrapbook sida. Vill du göra ett uppslag finns det möjlighet att köpa med dig hem ett färdig designat kit till sida 2.
Det finns just nu även några få platser kvar för att komma och göra julkort på dessa datum: 29/11, 3/12 och 5/12.
Anmälan skickas som vanligt till: therese@scrap-perra.se.


Vi har också lite förberedelse inför lördagen som vi kämpar på med!!
Ha nu en underbar vecka !!
Perra

Veckans skiss v48

En ny vecka och en ny skiss. Men först ska vi visa en tolkning som kom på mailen från Ginnie Jansson som inte har någon blogg. Och vi fick ju några härliga bidrag som länk till inlägget för Veckans skiss v47. Hoppas att ni har tittat in dem.

Och tänkte att det skulle nu vara dags för en skiss från mig denna gång. Som vanligt, fri tolkning, vrida och vända. Ni har en vecka på er att tolka.
Blogga som vanligt i din blogg och klistra in en länk i Inlinkz nedan. Alternativt göra som Ginnie, skicka ett mail till perra@scrap-perra.se med din tolkning. Nästa vecka är det en ny månad och då lottar vi fram en vinnare för November som får ett litet överraskningspaket.
Ha det så kul!

söndag 25 november 2012

En korg - med beskrivning.

Det drar ihop sig till julavslutningar både här och där. I skolan, idrott och annan fritidsverksamhet. Många med mig vill gärna tacka för hösten och önska God Jul med en liten enkel gåva. Denna korgen jag gjort passar precis lika bra att ge bort till värdparet på adventsfika, eller nyårsfest. Fyll den med anpassat innehåll så.. :) 

 
 
Ett enkelt Cardstock har jag vikt ihop den av. Mönsterpappret, Santa, är från Glitz. Blommorna från prima har jag sprayat med lite vatten och knölat till dem lite, så de inte är så platta. Lite rosor sitter där med, bland alla blommorna. På denna stora korgen gjorde jag brads själv, av samma mönsterpapper men baksidan syns. Jag använde mig av I-Top som jag beskrev i ett tidigare inlägg hur det fungerar. Mycket mycket användbart. Handtaget till korgen är i samma mönsterpapper, men med baksidan uppåt. Det har jag stansat med en MS-stans och fäst ett rosband på. Jag mistade med lite brunt och guld (som dessa, tror jag) på bandet för det inte skulle lysa så vitt.. Tagen med julhälsningen är från Maja Designs cutout ark, som jag distressat kanterna på med "fotfilen".
 
Det är en enkel korg att göra och jag tänkte berätta för er hur jag gjort.
Ta ett ark och skär det så det blir jämt delbart med tre. Till denna korgen tog jag och skar till ett papper som är 27*27 cm. Biga vid varje 9cm på båda ledderna.
Klipp sedan in till mittenrutan på motsatta sidor, som bilden visar.

 
Vänd ¨på pappret och limma dit mönsterpappret som du skär i fyrkanter några mm mindre, så du får en ram runt den av cardstocken.
Vik ihop den genom att lyfta upp de urklippta mittenflikarna och fästa de lösa flikarna på utsidan.
Jag hoppas ni förstår, annars får ni hojta till. Här eller i forumet.  
 
Det går bra att göra korgen i andra storlekar också. Här gjorde jag dem i 6", så jag fick ut fyra stycken korgar på ett och samma cardstock. Här har jag varierat med handtaget så det blev lite olika. Den stora korgen står i bakkant.
 
 
Materialet jag använt på de små korgarna är:
Mönsterpapper från Glitz: Floral och Polka (både fram och baksida) den fjärde korgen har fått ett blommigt "sommarpapper" från MME, Flawless. Enkla brads fäster ihop dem och den blommiga korgen, med handtaget på "fel" ledd har fått stora rhinestones från Glitz som täcker skarven. Den prickiga korgen längst fram har blommor från prima och en bit twine. Och sammalika tags från MajaDesigns cut-out ark.
 
Ha nu en riktigt härlig sista vecka i November. Tänk att det snart är julafton!
Den tiden.. Som den springer!

lördag 24 november 2012

Påfågelfjädrar blir grangrenar

I somras så använde jag en påfågels-fjäder-mask rätt ofta. Många frågade varför jag hade grangrenar mitt i allt det somriga. Så, varför då inte göra fjädrarna till grangrenar nu när det är jul på gång?

Här har jag använt ett papper från Maja-Design igen, Julmarknad heter paperet. Jag målade över röd akrylfärg. Sedan lade jag på påfågel-fjäders-masken ( den mask jag använt är 12x12) och tog grön akrylfärg genom den. Jag lät det torka och lade sedan masken på igen och tog gesso lite här och där så det ser lite snöigt ut. Jag lade också en doilie på ett oömnt underlag och kladdade på gesso ovan på den. Jag lade sedan doilien med det kladdiga nedåt och tryckte försiktigt på med fingrarna. Jag lyfte sedan försiktigt bort doilien och gjorde om processen några gånger. Texten skrevs dit med en vit tjock penna.



Den här är enkel att göra som en liten vykortsvariant och kan då skickas som ett mixed media julkort.

Trevlig pysselhelg.

/Camilla

torsdag 22 november 2012

Vad längtar jag till vid jul?

ja är man ett litet barn då är det ju julafton och julklapparna. Men för mig är det mycket av maten och bakverken som jag förknippar med jul, såsom lussebullar, Leilas rocky road och även den här härliga saffranslängd med mandelmassa och vitchoklad som är på bilden nedan. Och ni som har varit på vår pysselträff som i har i månadsskiftet nov/dec vet att vi brukar bjuda på den då och denna gång är inget undantag. Maken har varit så snäll och bakat massa längder och gjorde det då jag inte var hemma så jag har inte hunnit prova smaka ännu då de är frysta så att alla pysseldeltagare ska få njuta av dem oxå.

Och jag tänkte att jag skulle göra en vintrig LO med en bild på dessa saffranslängder. Men då jag verkar vara i en fas att ha mycket kladd och blommor så vet jag inte om den blev så vintrig??!! Men jag har i botten använt två stycken papper från Crates julserie Sleigh Ride, Silver Bells och Christmas Tree  - även om det inte syns :)

De är ljusbeiga från början men fått massor av färg med hjälp av Heidi Swapps mister (främst Bronzer och Gold Lame) , Tattered Angels mister och även lite Distress Stain metallic färger.
Blommorna som är blandning av Prima, Kaiserkraft, minirosor (som vi får påfyllning av när som helst) och de har fått en dust av mister också.
Lite modeling paste som fått lite brun akrylfärg genom en stencil från Crafters Workshop fick ge lite struktur här och där. Och även de har fått en dust med mister ovanpå. Nyckeln ni ser nedan är från Prima.
Ostduken bakom fotot har även den fått lite färg med dels den infärgade modeling paste (hade över), Heidi Swapp mist, Tattered Angels och Distress Stain metallic.
Titeln är skriven med bokstäver från Tim Holtz på en tredekoration från MME. Och såklart en dust med mister (jag tror ni börjar fatta va??!!). Några av blommorna här var vita från början men har ju blivit mer bruna efter att jag har gått lös med misterna.
Och denna gång har jag faktiskt lyckats hålla fotot ganska rent från misterna och det gjorde jag genom att täcka över fotot på slutet för att få på lite mer färg på blommorna.
Hoppas att du hittar inspiration och hoppas att du får smaka på dessa underbara längder nästa lördag. Eller förresten, lämna till mig istället :)

Moi moi...

Moi betyder hej på finska så här kommer hälsningar från Finland! :)
Då mitt scraprum är under flytt och jag har befunnit mig i finland sedan i söndags så har jag tyvärr inte fått till något nytt att visa er idag.
Men jag tänkte ändå visa ett kort som jag gjorde för lite sen men ej hunnit blogga.
Kortet i sig är ganska enkelt (för att vara mig)


Pappret heter In the City - Black and blues och dekorerat har jag gjort med blommor, bling och kugghjul från Tim Holtz. Och på kugghjulen har jag lagt Glossy 


På insidan har jag tagit en bit av pappret In the City - Blues in the City som skrivruta och mer Tim Holts kugghjul...


I eftermiddag så bär det av hemåt tiill Sverige  för mig och jag kan fortsätta med flytten av mitt pysselrum. I helgen hoppas jag få tillfälle att sätta mig och scrappa lite också men även börja mina förberedelser inför träffen den 1 december, för vi syns väl då?

Kram





onsdag 21 november 2012

Underbara Glitz!!!

Hejsan, tänkt att det gått ytterligare en vecka och nu är det snart första advent. Som jag längtar efter att få sätta igång och pynta!!!

Idag tänkte jag visa en sida som handlar om vår lilla enkla tradition att klä granen (och köpa den) kvällen före julafton. Det är så himla mysigt att göra det tillsammans! Jag har scrappat gamla oscrappade kort faktiskt, tur att jag inte hade bläckpatroner till skrivaren då jag skulle scrappa sidan.... Så blev de här gamla mysiga fotona dokumenterade också!

Jag skar till en lång remsa av det randiga pappret samt stansade ut tre bårder med en punch ur privata gömmor. Att det blev tre bårder beror på att i nederkanten av det randiga pappret har jag satt en remsa med text och en bård under denna. Jag ville använda denna bård som står på baksidan av papprets tillverkarnamn mm.... Jag limmade fast alla bårder på den långra remsan och sen satte jag fast allt på det mönstrade bakgrundspappret (ja, det är faktiskt mönstrat, det syns bara inte så bra på fotot).

Jag filade fotonas kanter med Primas fotfil, för att få dom att synas lite mer och la även en kakservett under dom i samma syfte. Lite stänk av mist, en tag med bomullssnöre, lite band, blommor och bling och saken är klar!


Rosbandet är vitt från början och är infärgat med mörkgrön distress ink, men då jag tyckte att bandet blev alldeles för mörkt så sköljde jag det försiktigt under rinnande vatten så det mesta av inken försvann och så duttade jag på lite mer färg på det nu blöta bandet. Sen fick det torka och fick en ljuvligt fin grön färg!


Bokstäver från ett klippark från Maja Design, perfekt komplement!


Ha en härlig fortsättning på veckan och skapa lugnt!
/Helene - webmosterhelene

Material:
Papper: Glitz "Jouyex Nöel - Motif" (vitt bakgrundspapper),Glitz "Jouyex Nöel - Stripe" (randigt), Maja Design "Julen är här - Gnistra" (svartvit mönstrat i bården)
Bokstäver: Maja Design "Julen är här - klippark bokstäver"
Dekorationer: Petaloo (blommor), Prima SIIC (bling), Inkido (stjärnnål), Reprint (rosband), kakservett, tag*
Färg: Rangers Distress Ink "Forest moss" (grön ink), Tattered Angels (brun mist)*

*privat

tisdag 20 november 2012

Jul med Autentique...

Hej på Er!
Idag blir det mera på temat jul (som ju är temat i bloggen denna månad).

Jag tänkte ta chansen att visa Autentique´s fantastiska vinterserie Peaceful.
Papper i grå/svart/beige, med lite gröna instänk.


Jag har valt att kombinera mönster pappren med Kraft Cardstock.
Tycker att det gav en sober kombination.


alla papper är distressade med Walnut Stain.

Jag har dekorerat med rosor och cherry blooms i olika storlekar.


Ramen runt bilden är utstansad med Spellbinders.


Hoppas Ni får en fantastisk vecka!!
Kram, Åsa



måndag 19 november 2012

Måndag.

Då var det en härlig måndag igenom, och jag är tillbaka på världens bästa jobb!
I fredags fick vi en leverans och det kommer dyka upp nyheter under dagen och morgondagen i webshopen! Så håll utkik!

Vi planerar vår träff för fullt och i helgen bakade jag och barnen saffranslängder som är fylld med vitchocklad och madelmassa! Det är bara att hoppas att de finns kvar till träffen!

Lite om webshopen! Vi fortsätter inventera för att få lagersaldon rätt, vi har kommit långt men är inte helt färdiga. Vi håller också på att strukturera om lite bland katergorierna i webshopen! Allt för att det ska bli lättare för dig som kund att hitta produkterna! Har du tips och kommentarer så är du välkommen att höra av dig.

I bloggen kommer tjejerna att kör lite jultema framöver så att ni kan få lite julkänlsa och inspiration till era julalster!!

Vår facebooksida har spridit sig rejält nu på senaste tiden och jag hoppas att du också har hittat den sidan. Där kommer de lite snabbare info så att du är uppdaterad hela tiden.

I forumet hittar du månadstävlingen och för November finns det en skiss att inspireras av. Hoppas att du tar dig för att spana in den.

Jag vill också påminna om alla kurser som Therese kör i Upplands Väsby! Det är ett brett utbud och jag hoppas att du passar på att gå en kurs.

Ha nu en underbar vecka! Det ska jag i alla fall ha!
Perra

Veckans skiss v47

Flera härliga bidrag fanns i Inlinkz och även ett på mailen. Och denna gång hamnade turen på Ulrika Wandler att få visas upp i bloggen. Vill ni se mer av henne så spana in hennes blogg - hon har ju även egna skisser som hon visar varje vecka. Tack Ulrika och ni andra för er inspiration!
Ny vecka och ny skiss, denna gång är det Webmosterhelenes tur. Du har en vecka på dig att tolka och blogga. Lägg sedan en länk i Inlinkz nedan och sedan kan du ha tur att få bli uppvisad i vår blogg nästa vecka. Och i slutet av månaden har du en möjlighet att vinna ett litet överraskningspaket.
Ha det så kul!

söndag 18 november 2012

Ett runt julkort..

Ibland blir det bra grejjer av spillpapper också... :)

Här utgick jag från en cardstock som jag skurit i en cirkel. Jag vek den på mitten och nästan i mitten skar jag ner till hälften. Det blev nästan som ett sk side-step-card.

 
Jag har använt Maja Designs fina julpapper, Julefrid, och från diecutarket i samma serie kommer tagen, hälsningen och bilden med tomten. Den stora stjärnan är en chipboard som blivit sprayad med mist i gul och silver. I tagen har jag häftat fast ett band.
 
Många många rosor i flera olika storlekar har jag byggt ihop till en girlang, den har jag fäst med ganska många gluedots.

 
En cirkel var det ja, kolla här:  
 
Jag önskar er en härlig söndag!