onsdag 29 december 2010

Julpåsar och grattiskort

Börjar med att visa tre julpåsar, som jag gjorde väldigt snabbt före jul. Hade funderat på hur jag skulle förpacka pengar, som skulle bli julklappar. Kuvert är så väldigt tråkigt. Marithas påsar (som hon bloggade förra söndagen) blev min räddning. Tack, Maritha, för mall och inspiration!

Jag har använt mönstrade papper från BoBunny och BasicGrey. Texten på tagsen är utstansad med quickutztången.


Har inte haft så mycket tid över i juldagarna, men nu är jag tillbaka i pysselrummet igen och det känns riktigt skönt!

Hade en beställning liggande, som det verkligen var på tiden att jag tog tag i. En tjej som fyller 40, kommer från Mora och sysslar med att renovera sitt hus. Önskemål från beställaren: Hammare och dalahäst.

Oj! Funderade länge på hur jag skulle få ihop det, men så löste jag det som så att hästen fick pryda insidan och hammaren utsidan.

Jag har använt pappren Wrapped in Chocolate och Dark Chocolate ur serien Hot Chocolate från Fancy Pants. Dubbelsidiga, perfekt matchade och grymt snygga! Jag har embossat texterna med brunt emossing powder (som finns i shopen inom kort). Det blir så fin effekt av det. Tyvärr lite för mycket blänk, när man är tvungen att fota med blixt, som här.

Band och övriga dekorartioner är mina egna.



Stämpelmotivet är färglagt med tombowspennor på akvarellpapper. Här ser man också den embossade texten.



Och som sagt var, hästen satte jag på insidan. Den är utskriven från datorn. Googla på dalahästar... och ni får enormt många träffar, kan jag tala om! *S*


Ja, mer blev det inte från mej just nu. Önskar er ett Gott slut på 2010 och så ses vi nästa år!
//Cornelia

tisdag 28 december 2010

Grattiskort med BG Curio

Basic Greys senaste serie, Curio, är definitivt min stil! Idag vill jag visa två grattiskort jag gjort med Curio-serien. Till det första kortet har jag använt pappret Gouache, fram- och baksida. Sen har jag dekorerat med en utriven sida från en gammal psalmbok, ett litet journalingkort, en chipboardruta från Prima, Primablommor och Curio glazed brads. Den lite större blomman är vit från början, jag har sprayat den med grön glimmermist för att få den att matcha de mönstrade papperna.


Till nästa kort har jag använt pappret Textile. Blommorna i det här pappret hade en lite speciell färg, så jag fick experimentera lite för att få mina vita blommor i någorlunda rätt färg med hjälp av olika glimmermists. Även till detta kort har jag använt ett blad från en psalmbok, ett journalingblad från BG Curio och en journalingruta från Prima.


Gott Nytt År önskar jag er alla! Ha en härlig scrapvecka, så ses vi igen 2011!
/Helena

måndag 27 december 2010

Sweetness

Hej! Hoppas ni alla haft en riktigt god jul!!! Nu är det nya tag, sista veckan av 2010 och jag tänkte fjärma mig en del från det juliga och istället använda romantiska somriga Sweetness från Pink Paislee. Jag har gjort en canvastavla till min brorsdotter – hon har precis flyttat in i eget rum.

Isabella

Bakgrundspappret är helt magiskt vackra Love Blooms. Sen har jag klippt ut några extra rosor från Sweetest Day. Dekorationerna består av primablommor med Reprints cremefärgade halvpärlor i centrum, stämplade fjärilar, och Sweetness Element Stickers. Den genomskinliga plastbakgrunden under titeln (Sweetness Alphabet Stickers och Cosmo Crickets Tiny Type Alphabet) är en förpackning från Prima.

Så önkskar jag er ett riktig Gott Nytt År, så ses vi 2011!

Tesa

söndag 26 december 2010

3 enkla kort.

Nu är julen avklarad och jag hoppas att ni hade det lika trevligt som jag!

Jag tänkte idag bjuda på tre små enkla födelsedagskort som jag har gjort ur ett cardstock. Det första har jag skurit 20*20 cm, så de passar i mina avlånga kuvert jag har här hemma. Vikt blir det då 10*20cm. De härliga papperna jag har använt kommer från Fancy Pants - Its your Day! Det ena pappret, Cards, har härliga, färdiga rutor som fungerar bra att använda som de är. Denna passar ju bra för födelsedagar, eller nyårskortet, kanske? Det bruna pappret bakom heter Suger Dots. Banden är från mina egna gömmor.
Det andra kortet har jag vikt av den längre remsan som blev över. Det blir vikt 10*15 cm ungefär. Här är samma bruna papper, suger dots, som jag skar i en cirkel och la under det härliga genomskinliga pappret med paket i blå flock. Det ger en härlig taktil känsla över kortet. "grattis" har jag skrivit med gula Tiny Types. 

Då är det bara en liten snutt cardstock kvar. Det blir vikt 10*10 cm. Här satte jag en bit My Day som täcker nästan hela kortet. En bit suger dots får bli matta åt Jenny Bowlins härliga stjärnor. Blommorna är från Primas e-line och blingbraden är från reprint. En enkel linje kring kortet ramar in det hela. 


Sådär. Effektiv användning av ett Cardstock kallas det där.  

Jag önskar er en God Fortsättning och en härlig söndag! 

lördag 25 december 2010

Hej då på ett tag

Så här dagen efter julafton hoppas jag att ni alla har det lugnt och skönt och passar på att koppla av. Julkorten är skickade och hemmet färdig pyntat men jag tänkte ändå visa ett par sista julalster för i år.

Är det något som hör julen till så är det ju levande ljus och jag har altrat två tändsticksaskar. Som bakgrundspapper har jag använt pappret Jack Frost från Cosmo Cricket. Runt kanten har jag dekorerat med en snöliknande penna, Puffy Velvet . Fråga mig inte hur det fungerar men man målar bara dit lite färg och sen när man värmer med embossingfönen så lyfter det - hur häftigt som helst! Änglarna är från ett klippark från INKIDO.

På den ena asken har jag dekorerat med lite Tissuetape från mr. Tim Holtz. God jul har jag skrivit med Tiny Type Alfabet, väldigt användbara bokstäver som jag använde på nästan alla mina julkort!

På den andra asken har jag använt en av INKIDOs fina julstämplar. Glitter stickles är ju nästan ett måste såhär vid jul!
Tänkte visa ett litet julkort också:

Även här har jag använt papper från Cosmo Cricket, Flurries och Jack Frost.
Detta är sista inlägget för mig på ett tag. I januari åker jag till de västsahariska flyktinlägren i Algeriet och kommer tillbaka först i mars men då blir det åka av!! Vill passa på och tacka alla er som kikar in och kommenterar det vi gör, kul att man kan inspirera! Jättemassor av kramar!! // ScrapMyran

onsdag 22 december 2010

Basic Grey Curio och så lite Pink Paislee

Igår njöt jag av alla ljuvliga detaljer på Helenas LO. Idag visar jag en i en helt annan stil, där jag medvetet har valt bort nästan alla dekorationer för att lägga fokus på det som verkligen är viktigt...


... nämligen denna TAND, som alltihop handlar om. Den ligger i en plastbubbla som en gång innehållit brads eller nåt.

Pappren jag har använt är alla ur Basic Greys serie Curio. Som botten har jag använt Linen, under fotona sitter Needle Lace och slutligen är pilen och den lilla remsan uppe till höger av Ophelia. Samtliga papper är dubbelsidiga och fantastiskt vackra vilken sida man än väljer!



Även om det är väldigt sparsmakat med dekorationer så tyckte jag att dessa Glazed brads ur Basic Grey Wander-serien, med trafikmotiv, kunde passa.



Ett journaling-card, också det från BG Wander, och finns HÄR har jag satt i nedre högra hörnet. Det går att öppna...


... och innanför finns lite att läsa samt en bild på Emil, som försöker visa gluggen där tanden suttit.

Och just idag fyller denna Emil, mitt bonusbarnbarn, 11 år och får då den här LO-n och en rad andra att fylla på sitt album med. Det är en väldigt uppskattad present, som räcker länge! Hela livet, faktiskt...


Och så, till sist, årets sista julkort. Det blev ett i vitt, där jag har använt mej av Pink Paislee's papper Lovely Lace ur serien Parisian Anthology. Bandet är också från butiken, men finns tyvärr inte uppe på webben ännu, och har texten "God Jul" i guld tryckt på sej. Väldigt snyggt, men syns inte så bra på bilden.
Blomman kommer från Prima och motivet är från ett papper ur mina egna gömmor.



På insidan har jag använt baksidan av samma papper. Otroligt snyggt med vita noter på ljust cremefärgad botten. Samma band håller fast värmeljusen i sitt fack.
Men som sagt var, nu blir det inga fler julkort i år!

Om bara två dagar är det julafton, tiden bara rinner iväg och jag är inte alls riktigt klar att fira jul, känns det som. Men jag hinner väl...

Ta väl hand om er i vinterkylan och så en Riktigt God Jul!
//Cornelia

tisdag 21 december 2010

Cosmo Cricket - Cirka 1934

Cosmo Crickets senaste serie, Cirka 1934, är fantastiskt läcker och med färger som bara inte går att motstå - svart och rött, varmt citrongult och ljust turkosgrå. Jag valde att fokusera på färgerna gult och svart till den här layouten, inspirerad av de vackra Primablommorna jag fick med i mitt senaste DT-paket.


Underst har jag lagt pappret Chaplin och över det har jag sytt fast Gable. En remsa av Border har jag sen sytt fast tvärs över båda papperna.

Till de vackra papperna har jag sen valt att dekorera med artisan elements, circles, från Pink Paislee. Till det stickers från Cosmo Cricket, Cirka 1934, vackra gula rosor från Prima, samt en större grön blomma som bryter av det gula och svarta lite grand.




Allra sist fäste jag ett par blommor från Graphic 45 och en knapp från Tim Holtz.

Ha en härlig scrapvecka, jag hoppas ni får mycket tid att skapa under julhelgerna!
/Helena

måndag 20 december 2010

Echo Park – Little Boy

Jag har haft roligt med härliga papper från Echo Park, Little Boy-serien. Det är mitt första personliga möte med Echo Park, och jag måste säga att det här är en ny storfavorit bland papperstillverkare!!! Härliga tjocka papper med klara fina färger. I like!
Gott Det här är min brorson Sixten. Rund och go och gaaaalen i allt sött, som exempelvis glass. I stora lass… :):):) Borgsett från vit och svart cardstock är alla produkter på layouten frånLittle Boy. De mönstrade pappren inklusive de utklippta stjärnorna är fram- och baksida på Rock Star. Sen har jag använt Element Stickers, Alpha Stickers samt Journaling cards.
Så önskar jag er en riktigt fin julvecka!
Tesa

söndag 19 december 2010

4:e Advent

Adventstider är fikatider och jag har gjort två små väskor/påsar att ge bort lite julgodis, eller en julklapp i. Det är väldigt enkla påsar att göra och jag gjorde två st i olika höjd. Jag har använt två olika blå CS till grunden och jag dekorerade med de kanonfina blå-gröna Marjolaine papperna från Basic Grey! Den stora påsen har jag klätt in med Maple Walnut Bar, ett härligt rutigt papper. Den lilla påsen har fått kläder från Créme de Menthe. Påsarna har förstås fått papper på båda sidorna, även om det inte syns på bilden. De är båda  dekorerade med varsin blomma från Prima, Petunia Nocturne. Lite stickers elements, små postitlappar och pappersspill från samma serie har jag åxå använt. Den stora påsen fick ett utskuret handtag medan den lilla fick ett brett organzaband istället. 
Vill du ha en mall på påsarna? Den kommer här, Varsågoda! Den är inte i naturlig storlek, så du får mäta och vika. Vecket som är mellan de två 2cm bitarna ska gå utåt, mot varann. Du fäster ihop påsen genom att limma den ensamma 2cm remsan i vecket på den yttre dubbla. Jag hoppas ni kan förstå, annars får jag göra en steg för steg förklaring nästa vecka.. 
 Jag tänkte faktiskt bjuda på en Layout jag har gjort av de sista bitarna från denna pappersserie åxå. Det är ett foto från förra höstens RomResa. Jag älskar att ta vy-foton. Och de gör sig helt klart bättre scrappade.

Här har jag använt flera olika av papprerna, lite från stickersarket och knapparna kommer från den påse med blandade dekorationer ur seriens alla olika tillbehör. Ett mycket smart drag av Perra tycker jag! Titeln har jag stansat ut med Tim Holtz dien - Vintage Market. Här är en närbild på stickersen som sitter till höger om fotot, den har nämnligen en prick tryckt på sig där och den har jag fyllt i med lite 3D-lack. 

Det var allt från mig denna vecka! Ha en trevlig kväll!
Och glöm inte att registrera er i forumet, så ni kan vara med i vår månadstävling..
~Maritha~

fredag 17 december 2010

Mera Prima

Idag ska ni få se ytterligare en LO som jag har gjort av Primas fantastiska regnbågsserie Fairy Flora.

Som bakgrund har jag använt pappret Fairy Flora som har ett lite akvarelligt utseende. På detta har jag fäst en massa rivna pappersbitar från flera av de andra pappren, kanterna är distressade med Black Soot.

En liten närbild på mina "pappersbitar". Den vita plastdekorationen har jag klippt ut från en av primas förpackningar, mycket snyggt när bakgrundspappret lyser igenom tycker jag - och så blir det miljövänligt och billigt =) Bakom fotot har jag använt ett av journalingkorten som tillhör serien, ett bra sätt att lyfta fram fotot lite.

Rubriken har jag skrivit med Rockabye White Foam Thickers, tycker jättemycket om dessa bokstäver som bidrar med lite volym!

Sist ut en liten bild på lite dekos. Jag har använt Artisan Elements från Pink Paislee och det säger jag bara - har ni inte använt dem förut så får ni ta och införskaffa några genast! De är underbara bara som de är men man kan också färga in dem på massor av olika vis. Här har jag använt blå mist. Blomman är bara vanliga vita som jag också mistat i massa olika färger och sen har jag använt en Prima-Pebble i mitten. Det var allt för i kväll - Have a nice weekend =)
//ScrapMyran

torsdag 16 december 2010

Kort för att kunna ge pengar....

har jag fått beställning på från makens farmor. Hon har 6 barnbarn (varav maken en då) och hon ger alltid bort pengar. Och nu ville hon har lite roliga kort att ge bort pengarna tillsammans med istället för bara ett kuvert. Så jag har hunnit göra två stycken.

Basen är en klarröd cardstock och så har jag tagit Bo Bunnys Noel papper. Här är det baksidan på Stripe med lite av framsidan. Sedan chipboard dekoration samt ett band. Jag har även använt Tim Holtz Elegant Flouriches som dekoration. Runt det gröna pappret har jag kört lite Distress Crackle Paint i vit färg plis lite stickles så att det glittrar.

God Jul har jag stansat ut med Vintage Market bokstäver från Tim Holtz på glitterskumpapper (vet inte hur jag ska beskriva det) som är privat Insidan har en enkel ficka med pappret Postcards som farmor kan sätta pengarna i. Ska dekorera mera men hann inte igår då dottern fick mardrömmar...

Det andra kortet har samma röda bas men jag har använt Dot pappret, både fram och baksida. Stämpeln är privat men övrig dekroration såsom chipboard, band och blad finns hos Scrap-perra (inte all i webben dock)
I insidan av kortet har jag försökt mig på att skapa en annan sorts ficka för att fästa pengarna i. Såg att Cornelia hade ställt en fråga i Svensk Scrapbookings forumet så jag följde länkarna hittade bra bilder. Så jag försökte mig på ett sådant. Då jag ville ha ett 15x15 cm kort så har jag skarvat i med mittenbiten (ni ser en kant där jag har limmat fast den. En enkel bit med mönstrat papper (Stripe) och stämpel (privat).
Och på baksidan hittar ni facket för pengarna och hur det ser ut. Jag har skurit upp för att kunna få plats med en 100 kr lapp, är det större så får hon vika dem ;) . Jag ska nog dekorera mer på insidan men som sagt, dottern hade mardrömmar så det fick bli lite snabb fotografering.

Nu har jag bara 4 kvar att göra, får se vad det blir för varianter....

onsdag 15 december 2010

Höstpapper mitt i vintern

Jag sökte lite bland mina papper för att hitta något som passade till dessa foton och hittade några ur Inkidos härliga serie Autumn Friendship, nämligen Angella, Claudia och Anita. En bit av ett jul(!)papper fick också hänga med, det är baksidan av BasicGreys Jovial Shopkeeper, som syns längst ner.

Då pojken som LO-n handlar om (och som han ska få i födelsedagspresent nästa vecka) är en ovanligt allmänbildad och klok ung man tycker jag att Angella, med ugglorna, är heeelt perfekt!


Den här bilden har jag inte lyckats vända på, men du får vrida lite på huvudet, så kan du nog se journalingen. Jag har alldeles nyligen bestämt mej för att jag tycker det är okej med datautskriven text på mina LO-er. Fram till nu har jag tyckt att handskrivet är det enda "godkända", men jag har ändrat mej. Här har jag skrivit ut direkt på det mönstrade pappret Claudia.
Först gör jag en utskrift med lägsta kvalitet på ett vanligt papper och sen sätter jag fast mitt mönstrade papper ovanpå det så att jag får texten exakt där jag vill ha den. Enkelt och smidigt när man har en del att berätta... och så blir det riktigt fint också, om jag får säga det själv. Men det är ju en smaksak, förstås.


En detalj med bruna löv från Inkido. Och en liten penna från Det Stora Möbelvaruhuset... ja, ni vet nog vilket jag menar, men texten på pennan vände jag ner mot pappret och fick en dekoration som litegrann också symboliserar klokhet och anspelar på fotona, där pojken är med på en frågetävling.


En remsa av Anita med text om flyttfåglar tyckte jag passade temat.



Och så till sist, ett riktigt snabbt alster. Flaskkort till chefen, som vi mister till nyår. BasicGreys underbart vackra vinterpapper i grönt och vitt, Jovial Frosted Window. Jag har använt båda sidorna och gjort en enkel skapelse. De enda dekorationerna är tunna, tunna strimlor av pappret, som jag snurrat runt ett penselskaft.
Och nej, han fick en flaska med starkare dryck än alkoholfri glögg *ler*, men det var den flaska som fanns närmast till hands när jag skulle fota.
Önskar er alla en underbar vecka med tid för lite annat än julstök!
//Cornelia

tisdag 14 december 2010

Man tager vad man haver....

I helgen, när jag skapade lite grand, började jag göra två minikort i svart cardstock för Scrap-Perra. När de var nästan klara tyckte jag de såg lite tråkiga ut... Blicken föll då på en förpackning från Graphic 45, och vips så hade jag rivit loss innehållet och använt förpackningarna bakom mina kort! Jag använder ofta förpackningar i scrappingen och kortmakeriet, men de här har jag inte provat förut.

På det första kortet har jag dekorerat med papper från Cosmo Cricket, Cirka 1934 (Gable och Elements), artisan elements, blomma från Graphic 45 samt spets och band, också från Graphic 45. Några blingstenar fick dekorera blomman ytterligare.


Nästa kort har jag dekorerat med papper från Crate, Restoration, Ruffles. Chipboarddekorationen och den lilla ord-stickersen kommer också därifrån.


Ha en härlig scrapvecka!
/Helena

måndag 13 december 2010

Värsta isklumpen

Ibland tar sig den rena lyckan formen av en stor isklump. :)

2010 dec 11_7759_redigerad-1Det mönstrade pappret, Crème de Menthe, och Element stickers är från Basic Greys fina Marjolaine. Till det har jag också använt vit och mörkt blå cardstock samt vita foam thickers.

Ha en fin vecka!

Tesa

söndag 12 december 2010

Mitt hus

Herrens Vägar äro outgrundliga.. Visst är det så?  Vem trodde, för 15 år sedan att jag skulle äga och bo i ett alldeles råååsa hus? (Numer är det faktiskt jättefint ljusgrönt.) Detta är faktiskt min 7:e bostadsadress. Det är inte så värst många. Största anledningen till det är att jag köpte ett hus redan när jag var 19 år och hade tänkt att bo där hela livet. Det gick 10 år innan jag sålde det och flyttade hit till Katrineholm. Efter lite mellanlandningar så bor vi då här. I huset som var råsa och ett plan och passade vår familj ganska bra. Eller det KOMMER att bli bra. Sen. När några av barnen har flyttat ut, just nu är det väldigt trångt med 6 personer på 104 kvadrat. Här ska jag bo tills jag blir gammal. Det är min tanke i alla fall för jag trivs väldigt bra här.

Jag har börjat min LO med en härligt ljusgul Cardstock och papper ur serien "Its your day" från FancyPants som är ett nytt märke hos Scrap-Perra. Lite vit wellpapp får snökänslan att fortsätta utanför fotot. Titeln är från PinkPaislee, Expressions Whimsies i färgen Chocolate. Bakom fotot sitter en tag med journaling, utklippt ur papperet som heter RSVP. Har klippt ut en extra blomma för att få dimension och de är ihop satta med en fin brad-pearl från Reprint. Jag har haft på -för mig- ganska många blommor från Prima. Det är de söta Pearl Penache i fägerna sunbeam och cider


Jag gjorde ett kort också av lite småbitar som blev över här. Och ett moster från Jilibean Soup tillsammans med alfabetsstickers från Jenni Bowlin. (dessa svarta ligger inte i shoppen än, men andra färger. ) 

Jag hoppas ni har en härlig söndag! 

fredag 10 december 2010

Prima - Fairy Flora

Hej allesammans! Hoppas ni har det bra och inte stressar upp er allt för mycket i julstöket. Idag tänkte jag bryta mönstret lite och visa något annat än julkort =) När Prima släppte sina senaste koallektioner så sa jag till Perra att han bara måste ta in Fairy Flora och nu har jag fått möjligheten att skapa med dem - jihoo!

Som ni kan se går pappren i alla regnbågens färger och passar därför till såväl sommar som höst- eller vårfoton. Pappren i sig själva har ett något "mistat" utseende men jag har valt att förstärka detta med ännu mera mist och akrylfärg. Närmast den kladdiga cardstocken har jag använt pappret Garden Party med rivna och distressade kanter. Jag har också använt lite större "rutor" av flera av de andra pappren - Summer Stormoch Sunny Day. Som fotomatta har jag använt ett av de matchande journalingkorten. Hos Perra har du fördelen att du kan köpa ett av varje och på så sätt spara en hel del pengar.

Rubriken har jag gjort med hjälp av Alfabetmasker och Akrylfärg - kul, enkelt och billigt! Underrubriken har jag sedan skrivit med små stickers från Cosmo Cricket, gillar de nya varianterna som är transparenta .

Jag har inte använt så värst mycket dekorationer på denna LO istället har jag klippt ut en stor blomma från pappret Sunny Day, målat över ett tunt lager Crackle Accentsoch slutligen petat dit en otroligt vacker pebble, också från Fairy Floraserien.

En annan dekoration som passade fint på temat för min LO var dessa vackra fjärilar, tillsammans med lite bling blev det perfekt ;) Trevlig helg allihopa!
Kram//ScrapMyran